felkészülés

2020.09.14. 16:30

Új lendületet vett Kalocsán a néptáncos élet

Az idén éppen harmincéves Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola néptánc­peda­gógusai újult erővel látnak neki a munkának ősztől, hogy felkészítsék tanítványaikat a következő – remélhetőleg már járványmentes – fesztiválszezonra.

Gábor János

Dudás Szilvia és Illés Zoltán a Kisbokréta csoport növendékeivel

Forrás: Petőfi Népe

A nyaranta rendre díjesőben fürdő tánccsoportok idén nem jutottak fellépéshez, mivel a nagy nemzetközi rendezvényeket lefújták. Maradtak a csapatépítésre és a gyakorlat megőrzésére szánt belföldi táborok, a Tisza-tónál, Orfűn és a Szelidi-tavon.

– A Bokréta nagy egyesület, hiszen ide már egyéves kortól lehet járni, és mindenféle korosztállyal, nagyon sok csoporttal dolgozunk – foglalta össze Illésné Koszta Krisztina. A Liszt AMI és az egyesület néptáncpedagógusa tisztázta: ebben a szervezetben – amelynek iskoláskorú növendékei a művészeti intézmény diákjai is egyben – tényleg „mindenki megtalálja a neki megfelelő helyet”, hiszen az 1-3 évesek a Pöttöm csoportba kerülnek, míg az idősebb, akár 60 felettiek a Csajgorásba. E két korhatár között is jócskán van választék a csoportok között, mind életkor, mind pedig táncismeret alapján. – Ez egy jól felépített, működő rendszer – summázta.

– Másképpen alakult ez a nyár mindenkinek, az egyesületünknek és a művészeti iskolának is. Terveztünk utazásokat az iskolás csoportokkal külföldi fesztiválokra, de ez megváltozott a vírushelyzet miatt. Semmiképpen nem akartunk elszakadni, sem a gyerekektől, sem pedig a felnőttektől, ezért szerveztünk nekik táborokat, belföldön – számolt be Dudás Szilvia.

A néptáncpedagógus-koreográfus hangsúlyozta: nem a szülők tiltakozása miatt maradtak itthon a fiatalabb csoportokkal – sőt, a szülők kifejezetten javasolták is az utazást, ha biztonságosan megoldható –, hanem azért, mert egyszerűen lefújták azokat a rendezvényeket, ahová korábban meghívást kaptak.

Dudás Szilvia és Illés Zoltán a Kisbokréta csoport növendékeivel
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában