eszközbeszerzés

2020.09.03. 14:00

Új eszközök segítik a közterületek gondozását Kunfehértón

Pályázati forrásból új munkagépeket vásárolt a kunfehértói önkormányzat hétmillió forint értékben. Kistraktor, hótoló, sószóró, platóra szerelhető lombszívó segíti majd a városüzemeltetési cég dolgozóinak munkáját.

Pozsgai Ákos

A pályázati forrásból egy sószórót is vásárolt a település

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Az új munkagépek néhány napja érkeztek meg az önkormányzat kommunális cége, a Fehértó Non-profit Kft. telephelyére, ahol Huszár Zoltán polgármester és Monda Tamás, a cég ügyvezetője vette át az eszközöket. A kisgépek beszerzésére a Vidékfejlesztési Program pályázatán nyert pénzt a település önkormányzata.

– Az eszközök hatékonyan szolgálják már az idén ősszel is a településüzemeltetési cég dolgozóinak munkáját, a korábbiaknál könnyebben tudják összetakarítani a lehulló faleveleket a közterületekről. A régi gépeket is felkészítettük a téli hónapokra. Az új munkagépekkel együtt – ha nem lesz szélsőséges időjárás – bírni fogjuk a hó eltakarítását és az utak síkosságmentesítését – közölte Monda Tamás, a Fehértó Non-profit Kft. ügyvezetője.

Huszár Zoltán polgármester elmondta, hogy a beszerzéshez egymillió forint önrészt az önkormányzat költségvetéséből tettek hozzá, amit korábban jóváhagyott a képviselő-testület. Hozzátette: a mostani gépvásárlással a fejlesztések sora nem állt le, újabb gépeket és eszközöket vásárolnak a településüzemeltetési cég részére.

– A Magyar Falu Program keretében egy homlokrakodót, zárt kanalat, egy úgynevezett krokodilt, rézsűkaszát, valamint egy raklapvillát szerzünk be. Ezenkívül két motoros fűrészt is vásárolunk, amelyek a közterületi fák karbantartása mellett az esetleges viharkárok felszámolásakor is a cég segítségére lesznek – tette hozzá a polgármester.

A pályázati forrásból egy sószórót is vásárolt a település
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában