Szent Balázs iskola és óvoda

2020.09.03. 11:29

Megújult épületben kezdődött el a tanév Baján

A nyár folyamán teljesen megújult a bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda. A felújítás során klimatizálták az emeletet és pihenősarkot is kialakítottak a diákoknak.

Márton Anna

Bíró Györgyi Anna intézményvezető mutatja az egyik megújult tantermet

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Márton Anna

Teljesen megújult a nyár során a bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Az iskola fejlesztésére százmillió forintos kormánytámogatást kapott az intézmény, amit a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye mint fenntartó egészített ki. Ezenfelül a főegyházmegye közel negyvenmillió forintot fordított az óvoda felújítására is.

Bíró Györgyi Anna, a Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvoda vezetője elmondta, hogy még tavaly ősszel kezdték meg a felújítási munkálatokat. Az őszi szünetben a felső szint vizesblokkcseréjével kezdték a munkát, ezt követően a földszinti vizesblokkot cserélték ki. Tavasszal, a digitális oktatás bevezetésekor kezdték meg az egész épület teljes felújítását. A kezdeti kisebb terveket egy teljes felújítás követte.

Mint azt az igazgató elmondta, jelenleg a kor követelményeihez alkalmazkodik az intézmény. Az emeleten klímákat helyeztek el, az osztályokban új szőnyeg, új függöny, pihenősarok várja a diákokat. A termek egyedi dizájnt kaptak.

– Nagy örömömre szolgál, hogy már harmadik éve vezetem az intézményt. Amikor idejöttem, 138 gyerek járt az iskolánkba, idén 160 gyerekkel kezdtük a tanévet. Az óvodában pedig két csoport volt 31 gyerekkel, most pedig három csoport van 59 gyerekkel – mondta Bíró Györgyi Anna.

– Mi egy családias iskola vagyunk, húszfős osztályaink vannak. Idén jól sikerült a beiskolázásunk, nagyon népszerű lett az iskola. Nem is tudtunk mindenkit felvenni. Az első osztályba 29-en iratkoztak be, de csoportbontást csináltunk, tizennégy és tizenöt fős csoport van két osztályteremben – mondta.

Bíró Györgyi Anna intézményvezető mutatja az egyik megújult tantermet
Fotó: Márton Anna / Petőfi Népe

Az iskola vezetője elmondta továbbá, hogy fontosnak tartják a katolikus iskola értékrendjét és az értékrendjéből adódó fontossági sorrendet. Itt az emberségen, az életre való felkészítésen van a legnagyobb hangsúly – mondta az igazgató.

– Nekünk lényeges szempont, hogy a gyermeket felemeljük, megtanítsuk számára, hogy értékes. Nem annyira a teljesítmény, mint inkább az emberi értékek mentén neveljük a gyermekeket. A szülő-gyermek-pedagógus kapcsolat nagyon nagy hangsúlyt kap a Szent Balázs katolikus általános iskolában – tette hozzá.

Ezen a héten még tart a felújítás az intézményben, a szakemberek az utolsó simításokat végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában