Felháborodás

2020.09.21. 07:00

A lakosság úgy gondolja, kevés a havi egy szállítás Solton

Folyamatos a felháborodás a lakosság körében, amióta már csak havonta egyszer viszi el a közszolgáltató cég a szelektív hulladékot.

Lencsés P. Anna

A Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (DTKH) a koronavírus-járvány idején vezette be a kétheti elszállítás helyett a havi egyszeri szállítást, amelyet akkor a vírushelyzettel indokolt.

A lakosság arra számított, hogy a rendkívüli helyzet feloldása után visszaáll az eddigi megszokott, bevált ütemezés. Ez nem így történt, a DTKH lakossági tájékoztatója szerint a cég nem kíván változtatni a szelektív gyűjtés gyakoriságán, valamint díjat sem csökkent, amely a lakosság szerint indokolt lenne a begyűjtés ritkulása miatt.

Így a kialakult helyzet miatt egyre többen fejezik ki azt a véleményüket, hogy nem gyűjtik szelektíven a szemetet, mivel sokan nem tudják hol tárolni, hanem egyszerűen kidobják a háztartási szeméttel együtt a kukába. Megoldást jelenthetne minden háztartásba egy szelektív hulladékgyűjtő kuka, de ezek kihelyezéséről egyelőre nincs szó a szolgáltató részéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában