Karanténba került több diák és tanár is Baján

Közel ötven diák és öt pedagógus került karanténba a Bajai III. Béla Gimnáziumban hétfőn.

Márton Anna

Bajai III. Béla Gimnázium épülete

Forrás: baon.hu

Fotó: Márton Anna

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bajai III. Béla Gimnáziumban múlt héten karanténba került egy pedagógus. Ezen a héten újabb karantént rendelt el a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). A III. Béla gimnázium tanulói között újabb pozitív koronavírusteszt született hétfőn, a kontaktjaikat a hivatal karanténba küldte.

Mint azt a bajai gimnázium igazgatója hírportálunknak elmondta, folyamatos együttműködésben vannak az NNK munkatársaival. Várhatóan másfél hétig tart majd a közel ötven diák és öt tanár házi karanténja.

Az igazgató elmondta továbbá, hogy a tanárok közül hétfő óta öten, a múlt hétről pedig négyen várják a karantén leteltét otthonukban. Hozzátette, hogy a pedagógusok nem fertőzödtek meg, de kapcsolatba kerültek fertőzött gyerekekkel.

– A diákok körében van egy egész osztály, aki karanténba került, de a vegyes csoportok miatt ez több diákot érint. Gyakorlatilag négy-öt osztályból kettő, illetve nyolc fő közötti létszámról van szó. Korábban egy angolórán szintfelmérőt írtak, így akik ott voltak, mindannyian karanténba kerültek.

Pillanatnyilag úgy látszik, hogy kezelhető a helyzet. A klasszikus influenza idején sokkal nagyobb létszámban voltak távol a gyerekek és tanárok. Volt olyan is, hogy másfél hétig hiányoztak – mondta Arnóczki János intézményvezető.

Bajai III. Béla Gimnázium épülete
Fotó: Márton Anna / baon.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában