munkálatok

2020.09.01. 07:00

Dolgoznak Kalocsán a csapadékvíz-elvezetésen

Az elmúlt egy hétben útlezárásokkal vagy forgalomkorlátozásokkal találkozhattak a közlekedők a kertvárosban, a Menyhárt László utca Liszt Ferenc és Veres Péter utcai kereszteződésében. Itt folytatódnak az önkormányzat által elnyert pályázati forrásból finanszírozott munkálatok, amelyek legvégén teljesen megújul a városrész csapadékvíz-elvezetése.

Gábor János

Ősszel szeretnék készre jelenteni a beruházást

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

A környéken élők évek óta bajlódnak azzal, hogy erős esőzések során kiöntenek a csatornák, vízzel telnek meg a pincék és a mélygarázsok. Az áldatlan állapotokat fokozatosan számolják fel, a napokban éppen a fent írt helyszíneken.

A Menyhárt László utca Liszt Ferenc és Veres Péter utcai kereszteződései gyakran vízben úszó csomópontok voltak minden hevesebb esőzés alkalmával, írta szerkesztőségünknek is eljuttatott közleményében a városháza, így indokolva a hálózat ezen szakaszának átépítését. Az elvezető árok fejlesztése együtt jár az útburkolat bontásával, hiszen „az út szerkezete alatti átmeneteket” is ki kell alakítani, ezért a munkálatok idejére teljes szélességében lezárták a Liszt Ferenc utcai kereszteződés összes bevezető útszakaszát. Az ideiglenes zsákutcát várhatóan a hét elején oldják fel, áll az önkormányzati levélben, amely hozzáteszi: „a munkálatok ellenére a Veres Péter utca teljesen átjárható marad”.

Mint ismert, a város egy korábban, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert pályázatból fejleszti a kertváros Foktői út, Móra Ferenc utca, Vörösmarty Mihály utca és Menyhárt László utca által határolt területének csapadékvíz-elvezetését. A körülbelül bruttó 208 millió forintos beruházás tavaly kezdődött, a Foktői út mellett található záportározó létrehozásával, ami a legnagyobb feladat volt. Ezt követően indultak meg a további munkák, amelyek során javarészt nyílt vízelvezetőket alakítanak ki, de lesznek olyan helyszínek is, ahol a meglévő csatornát alakítják át, míg megint máshol új csatornát fektetnek le. A munkát a kivitelezővel kötött szerződések szerint idén december 31-ig kell befejezni, de az önkormányzat korábban jelezte: szeretnék még ősszel készre jelenteni a projektet.

Ősszel szeretnék készre jelenteni a beruházást
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában