Beruházás

2020.09.25. 20:00

Az év végén átadják az új sportcsarnokot Kecskeméten

Tao-támogatások révén, 430 millió forintból új könnyűszerkezetes sportcsarnok épül Kecskeméten, a Bányai Júlia Gimnáziumban. A hatvanszázalékos készültségi fokon álló létesítmény bejárását csütörtökön tartották. Az eseményen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármestere és Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabda Szövetség főtitkára is.

Gulyás Sándor

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportfejlesztési pályázatai keretében eddig öt iskola tornacsarnoka újult meg. A régi uszoda átépítésével elkészült a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia épülete, kültéri pályák létesültek. Az év végére a Bányai Júlia Gimnázium sportcsarnokának építése is befejeződik.

– A létesítmény építése tavaly októberben kezdődött meg. A sportcsarnok a gimnázium udvarán, az aszfaltborítású kosárlabdapálya területén kapott helyet, két-két öltözővel és szertárral. Az új szabványméretű pálya a röplabdások számára is sportolási lehetőséget biztosít. A beruházás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége pályázatán elnyert támogatásból valósul meg. A harmincszázalékos önerőt a kecskeméti önkormányzat biztosította. Az épülő sportlétesítmény jelenleg hatvanszázalékos készültségi fokon áll – ismertette a beruházás részleteit Ivkovicné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia igazgatója.

Az új sportcsarnok alapterülete 841 négyzetméter, sportpadlófelülete 661 négyzetméter.

– Szövetségünk a társasági adó megjelenése óta stratégiailag támogatta a tornatermek felújítását, az új létesítmények építését. Az elmúlt kilenc évben mintegy százötven beruházás valósult meg. Mostanra olyan bázist teremtettünk országszerte, mely megfelelő feltételeket biztosít a kosárlabdázó fiatalok számára, hogy a jövő válogatottjaiba bekerülhessenek. A jelenlegi vírushelyzetben kiemelkedő szereppel bírnak ezek a beruházások, mivel mindenki számára nyilvánvaló, hogy az utánpótlás jelene és jövője azon múlik, ki milyen módon tud hozzájutni a megfelelő infrastruktúrához, hogy maga a sport ne lehetetlenüljön el. Kecskemét az elsők között ismerte fel annak lehetőségét, hogy a tornatermek felújítása, építése milyen előnyökkel jár a város és a kosárlabdasport számára – emelte ki Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabda Szövetség főtit­kára.

– Az utánpótlássportunk fellegvára a kosárlabda. Örülök annak, hogy egyre több létesítményben, az infrastruktúrával megerősítve tudják korszerű körülmények között a szakmai, sportolási, fejlődési lehetőséget biztosítani. A sportcsarnoképítésben a város erőn felül is vállalt támogatást. A cél nemes, hiszen a gyermekek, a sport érdekében tettük – fogalmazott a bejáráson Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármestere.

A csütörtöki bejárás résztvevői elégedettek voltak a látottakkal
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

Ideális körülmények lesznek

Az utóbbi harminc évben nem valósult meg ekkora volumenű beruházás az intézményben. Az új létesítmény meglétével a sport- és a testnevelés is ideális körülmények közé kerül – tette hozzá Lukács Lajos, a Bányai Júlia Gimnázium igazgatója, aki egyben köszönetet mondott a támogatásért. Az új sportcsarnokot a tervek szerint idén decemberben vehetik birokba a diákok és a sportolók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában