Beruházás

2020.09.09. 13:43

Átadták a felújított foktői művelődési házat

Egy pályázat jóvoltából átfogó felújításon esett át a foktői művelődési ház. A 60-as években épült művelődési ház rendbetételére még tavaly nyáron érkezett a megye koordinálta Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati keretéből 84 millió forint, melyhez még jelentős önkormányzati forrást, 36 millió forintot is hozzátettek, hogy minden tervezett munka elkészülhessen.

Zsigmond Enikő

A tíz hónapig tartó felújítás során a teljes víz- és villanyhálózatot, illetve a burkolatokat és a nyílászárókat is kicserélték. Álmennyezetet, hűtő-fűtő rendszert, korszerű fény- és hangtechnikát építettek ki. Az épületet szigetelték, a hozzá tartozó udvar pedig térkő burkolatot kapott.

A szombaton tartott avatóünnepségen mindezekről Bakai Károly polgármester adott tájékoztatást, és ígérte, az idei vírushelyzet miatt elmaradt rendezvényeket jövőre pótolják majd, megtöltik élettel, programokkal a házat. Font Sándor országgyűlési képviselő gratulált Foktő elmúlt évekbeli látványos fejlődéséhez, melynek egyik fontos állomása a most átadott művelődési ház.

A gálaműsorban fellépett a Foktői Vegyes­kar, a Foktői Hagyományőrző Nép­tánc­együt­tes és helyi óvodások egy csoportja. Egy érdekes helytörténeti előadás is elhangzott, Kopasz Zoltán az egykori kultúrház több mint fél évszázados történetét vissza­emlékezések alapján dolgozta fel és tárta a közönség elé. A rendez­vényekre vonatkozó korlátozások miatt az eredetileg az új művelődési házba tervezett ünnepséget az épülettel átellenben lévő téren felállított sátorban rendezték, emiatt a Foktői Mikro­színpad előadása is elmaradt.

Miután a polgármester és az országgyűlési képviselő átvágták a nemzetiszín szalagot, a foktőiek kisebb csoportokban megnézhették, bejárhatták az új művelődési házat.

A nap további részében is gondoskodtak a közönség ott tartásáról, a rendezvénysátorban Zalatnay Cini fellépését egy fergeteges Old Boys-, majd Kerozin-koncert követte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában