GALÉRIÁVAL

2020.09.17. 13:46

Állami kitüntetetteket köszöntöttek a kecskeméti közgyűlésen

A közelmúltban állami kitüntetésben részesült kecskeméti kiválóságokat köszöntötték a képviselő-testület csütörtöki ülésén. A kitüntetetteknek Szemereyné Pataki Klaudia polgármester gratulált.

Hraskó István

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adományozta a köztársaság elnök Gubicz László gépészmérnöknek, az egykori Szerszámgépipari Művek Kecskeméti Gyára Termelési Osztályának, valamint a Hűtőgépgyár Hűtő- és Klímatechnikai Gyáregységének nyugalmazott vezetője részére, a közúti haszongépjármű-fékrendszerek KNORR licence alapján történő gyártásának bevezetése érdekében végzett munkája elismeréseként (Gubicz László nem volt jelen a testületi ülésen).

Ugyancsak a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dél-alföldi regionális ügyvezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjának alapítója és vezetője, a dél-alföldi régióban élő szegény sorsú és hátrányos helyzetű emberek életkörülményeinek javítását szolgáló közel három évtizedes, példaértékű munkája elismeréseként.

A Magyar Arany Érdemkereszt katonai tagozata kitüntetésben részesül Csikós Zoltán Péter címzetes tűzoltó zászlós, a kecskeméti hivatásos tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója, több mint három évtizedes, kimagasló szolgálatellátása elismeréseként.

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott B. Tóth Ferenc László, a Prompt Kft. ügyvezetője, a kecskeméti Hírös Lovarda alapítója, az Építéstudományi Egyesület Pest megyei szervezetének volt titkára sikeres szakmai pályafutása, gazdag életútja, valamint széleskörű társadalmi szerepvállalása elismeréseként.

Magyarország Kiváló Művésze díjban részesült Erdei Péter Liszt Ferenc- és Bartók-Pásztory-díjas karnagy, érdemes művész, a Kodály Intézet alapító igazgatója. Magyarország Érdemes Művésze díjat vehetett át Cseke Péter Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas színművész, rendező, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója. Az emberi erőforrások minisztere Jászai Mari-díjat adományozott Sára Bernadette, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésznője részére sokoldalú alakításai, kiemelkedő, töretlen színészi életpályája elismeréseként.

Köszöntötték Tóth Gergelyt, a BÁCSVÍZ Zrt. vízszolgáltatási ágazatának tavaly év végén nyugdíjba vonult üzemeltetési vezetőjét is, aki nemrég Kvassay Jenő Emlékérmet vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában