Sajtótájékoztató

2020.09.11. 12:00

A nemzeti régiók támogatását szorgalmazták Kiskunfélegyházán

Egy ügy, ami valódi nemzeti egységet teremtett: együtt tehetjük sikeressé a nemzeti régiók ügyét! címmel tartott sajtótájékoztatót Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője és Kis-Szeniczey Kálmán, az LMP Bács-Kiskun megyei elnöke csütörtökön Kiskunfélegyházán.

Vajda Piroska

Mint elhangzott, arra kérik a Bács-Kiskun megyében élőket, hogy aki még nem tette, az csatlakozzon a Székely Nemzeti Tanács múlt év tavaszán elindított európai polgári kezdeményezéséhez, amely a nemzeti régiók védelmét szolgálja. Elmondták, hogy a kezdeményezést támogató aláírásokat az irdala.hu online rendszerben gyűjtik, és a sikerességhez legalább hét különböző EU-tagállamból legalább egymillió aláírásra van szükség.

Keresztes László Lóránt hangsúlyozta, hazánkban olyan összefogás valósult meg, ami egész Európa számára példát mutatott. A májusi határidőig ugyanis több mint egymillió aláírás gyűlt össze. Mivel a járvány okán bevezetett korlátozások megnehezítették az aláírásgyűjtést, november végéig meghosszabbították a határidőt, ezért mindenkit arra buzdítanak, hogy aki még nem tette, támogassa aláírásával a kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában