Lakitelek

2020.08.05. 09:30

Tőserdőben találkoztak öt megye falugondnokai

Az elmúlt húsz évhez hasonlóan idén is megrendezte családi napját a Falugondnokok Duna–Tisza Közi Egyesülete, melynek otthonául a szervezők idén ismét a vadregényes, családias Tőserdőt választották a hét­végén.

Vajda Piroska

A találkozón a szakácsok is kitettek magukért

Forrás: Petőfi Népe

Az öt megyéből érkezett, közel kétszáz vendéget Madari Róbert, a település polgármestere köszöntötte. Mint mondta, nagy dolognak számít, ha azok az emberek, akik egy szakmai tevékenységben együtt munkálkodnak, összetartó közösséggé tudnak formálódni.

– Úgy gondolom, ehhez a folyamathoz az ilyen családi napok nagyban hozzájárulnak. Ilyenkor sokkal szabadabb körülmények között tudnak az emberek találkozni, megélni és elmélyíteni személyes kapcsolataikat – fogalmazott a településvezető.

A vendégeket érkezéskor libazsíros kenyérrel és libatepertővel fogadták a helyi szervezők, majd vetélkedők során mérhették össze tudásukat a falugondnokok és családtagjaik. Ezt követően a csapatok nekiálltak az ebéd elkészítésének: bográcsaikban kakas- és birkapörkölt rotyogott, de a gondos szakácsok keze alól saslik, palacsinta és lángos is kikerült. Az ebédet követően a délután szabad programmal, játékkal és a Tősfürdőben hűsítő fürdőzéssel telt.

A találkozón a szakácsok is kitettek magukért
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában