DTKH

2020.08.13. 14:20

Nem jelent veszélyt az izsáki hulladéklerakó bővítése

Mint arról beszámoltunk, hétfőn sajtótájékoztatót tartott Varga István független polgármesterjelölt Izsákon, aki kifejtette választási programját. Annak egyik fő pontja az izsáki regionális hulladéklerakó bővítésének megakadályozása, ami ellen aláírásgyűjtő akcióba kezdtek.

Horváth Péter

Lerakásra csak a nem hasznosítható hulladék kerül

Forrás: MW

Fotó: llusztráció

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a hulladéklerakót 20 éve a város heves tiltakozása ellenére építették meg a Kolon-tó védett területéhez közel, és a 19 helyett már Bács-Kiskun és Pest megye 67 településének hulladékát szállítják a lerakóba.

A DTKH Nonprofit Kft. közleményben reagált az elmondottakra.

„Megdöbbenéssel olvastuk, hogy a térség hulladékgazdálkodási közszolgáltatására vonatkozóan félrevezető, valótlan információkról tájékoztatták a közvéleményt. Határozottan cáfoljuk azon állításukat, hogy Pest megye és Bács-Kiskun területéről a hulladék az izsáki hulladéklerakóban kerülne elhelyezésre. Az izsáki hulladékkezelő, mint ahogy az elmúlt húsz év gyakorlatában is így volt, a térség 19 településének hulladékát hivatott kezelni. A térségi közszolgáltatás ellátásához ezen létesítmény 30 embernek jelent munkahelyet és 30 családnak biztosít megélhetést. Meggyőződésünk, hogy ezen beruházás mind gazdaságilag, mind foglalkoztatás szempontjából – mint ahogy azt az elmúlt évtizedek is bizonyították – Izsák város és az érintett önkormányzatok javát szolgálja. Az egyre szigorodó jogszabályi környezet hatására a lehető legfejlettebb és legkomplexebb hulladékkezelő végpontot kívánjuk közszolgáltatóként Izsákon kialakítani. Az elsődleges cél a hulladéklerakótól való eltérítés, ami nyilván nem zárja ki azt a tényt, hogy megfelelő műszaki védelemmel ellátott depóniára szükség van. Törekedve a teljes körű újrahasznosításra, a depónia közvetlen környezetében mobil gépsoros feldolgozást alkalmazunk, lerakásra csak a nem hasznosítható hulladék kerül. A DTKH Nonprofit Kft. közszolgáltató és önkormányzati tulajdonosi szerkezete is garancia arra, hogy minden jogszabályi feltétel teljesüljön. A közszolgáltató a közszolgáltatás ellátásának biztonsága érdekében és a lakosság szolgálatában teszi meg a térségben az infrastrukturális fejlesztéseket” – áll a hírportálunkhoz eljuttatott közleményben.

Lerakásra csak a nem hasznosítható hulladék kerül
Fotó: llusztráció / MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában