Galaxisok

2020.08.16. 11:30

Legújabb lemezén dolgozik a bajai Szabó Benedek és együttese

Alkotással foglalják le magukat idén a zenészek, ugyanis nagyon kevés koncertre nyílik lehetőségük. Szabó Benedek bajai zenész – aki egykor a Gyökkettő, a Zombie Girlfriend, illetve a Szabó Bene­dek és a Galaxisok alapítója volt – elmondta, hogy hamarosan elkészül a Galaxisok együttes hatodik lemeze is.

Márton Anna

A Galaxisok együttes tagjai a zenélés mellett a pályán is megtalálják az összhangot, rendszeresen együtt rúgják a bőrt

Forrás: Petőfi Népe

A Galaxisok együttes a Szabó Benedek és a Galaxisokból alakult, alternatív rockot, indie popot és folkot játszik. Bár még az előző lemez anyagát sem tudták bemutatni, remélik, hogy nemsokára a közönség is meghallgathatja az új számokat. – A karanténidőszak alatt elkezdtük felvenni a Galaxisokkal a hatodik lemezt úgy, hogy mindenki otthon rögzítette a sávjait, és egy húszszámos dupla lemez várható, ami még idén ősszel megjelenik. Emellett Odettnek és Péterfi Borinak is írtam szöveget. Gördülékenyen ment a közös munka, bár nem találkoztunk személyesen, e-mailben zajlott a kommunikáció. Ez egy olyan dolog volt, amit már régóta szerettem volna kipróbálni, ez is érdekes élmény – avatott be a részletekbe Szabó Benedek, a Galaxisok frontembere.

Kiemelte, hogy a dalszerzés és a felvételek készítése legalább ugyanolyan öröm számára, mint a koncertezés. Egyelőre csak arra van lehetőségük, hogy néha összejönnek, próbálnak és fociznak együtt a Galaxisok együttes tagjai. – Azt hiszem, ez kamaszkorom óta kicsit átbillent, mert nagyon sokáig koncertezni szerettem a világon a legjobban, és minden mást szükséges mellékes munkának tartottam a zenélésben. Az utóbbi években már sokkal jobban elkezdtem szeretni a zenélést és a stúdiózást. Szóval én jól vagyok, de egyébként meg mindannyian nagyon várjuk, hogy vissza tudjunk térni a színpadra. Legutóbb márciusban koncerteztünk, nem is tudtuk bemutatni az előző lemezünket sem, és mire ősszel koncertezni fogunk, addigra már harminc új számunk lesz, két nagylemezt fogunk bemutatni – mondta el Szabó Benedek.

A fesztiválokat lemondták a szervezők, amit a zenész is helyesnek tart, mint döntést, de a mikéntje az rettenetes volt. Mint mondta, a teljes bizonytalanság borzasztó érzés volt. Szerinte már tavasszal le kellett volna mondani az összes nyári fesztivált.

A Történetek mások életéből című lemez anyagairól elárulta, hogy a dalok novellaszerűek. – Elég radikálisan másféle album lesz már megint, mint amihez hozzászokhattak a rajongók. Egy húszszámos dupla album, nagyon terjengős. Erre úgy tekintek, mint egy szerelemes levélre azokhoz a zenékhez, amiket életemben szerettem. Lesz rajta afrikai hatásoktól kezdve a dél-amerikai zenén át a bossa nováig, az elektropopig és a shoegazingig minden. Nagyon izgalmas volt ezen együtt dolgozni, nagyon változatos album. A szövegek kis novellaszerűségek, általában egy képzeletbeli világ képzeletbeli szereplőinek az életéből kiragadott történetek, bár ez a világ sok helyen hasonlít a mi világunkra is – árulta el a zenész a készülő albumról.

Szabó Benedek most úgy érzi, ez az új lemez a legjobb dolog, amit valaha csinált. Már két szám megjelent róla, de lesznek még kislemezre írt dalok is.

A Galaxisok együttes tagjai a zenélés mellett a pályán is megtalálják az összhangot, rendszeresen együtt rúgják a bőrt
Fotó: Petőfi Népe

A lemez további különlegessége, hogy nagyon sok vendégzenész játszik együtt. Mint azt Szabó Benedek elmondta, sokkal könnyebb úgy zenélni, hogy nem is találkoznak, nem kell próbálni, mindenki otthon rögzíti a részeit. Bajaiak is közreműködnek, Nagy Imi is játszik az egyik számban, ő volt az egyik legnagyobb példaképe mindig Benedeknek, tőle tanult gitározni. A régi Fórum tagjai közül Mészáros Zsolt gitáros és Gally Tamás billentyűs is hallható az első kislemezen. Fontos, hogy ezen a lemezen olyan zenészek is játszanak, akik meghatározó szerepet töltöttek be Szabó Benedek életében zeneileg is, emberileg is. Mint azt a frontember elmondta, a hatodik lemez megjelenése után már csak zenélni akar és turnézni, merőben különböző koncerteket adni.

A jelen állás szerint a vidéki kisebb klubkoncertek meg lesznek tartva, a Galaxisok is arra készül, hogy Baján fellép ősszel, a zenészek már nagyon várják a fellépéseket.

A tagok nem, csak a név változott

A Galaxisok Szabó Benedek egykori együtteséből alakult, a tagok nem, csak a név változott. Történetek mások életéből című dupla lemezüket ősszel mutatják be, reményeik szerint a bajai Armstrong Clubban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában