sajtótájékoztató

2020.08.10. 20:00

Ismertette elképzeléseit az izsáki polgármester-jelölt

Hétfőn sajtótájékoztatót tartott Varga István független polgármester-jelölt Izsákon, ahol megosztotta elképzeléseit a város fejlesztésével kapcsolatban.

Horváth Péter

Varga István (balról) és Végh Tamás

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Horváth Péter

Az izsáki Helyi Választási Bizottság szeptember 20-ra írta ki az időközi polgármester választást, miután június 18-án lemondott Kutas Tibor a polgármesteri tisztségéről. Két jelölt jelezte indulási szándékát a szeptemberi időpontra: Mondok József a Fidesz-KDNP- Nemzeti Fórum jelölőszerv támogatásával és Varga István függetlenként. A Helyi Választási Bizottság augusztus 7-i ülésén vette nyilvántartásba mindkettőjüket.

Hétfőn a polgármester-választással kapcsolatos sajtótájékoztatót tartott Végh Tamás alpolgármester és Varga István független polgármesterjelölt Izsákon, a Szabadság téren. Végh Tamás bemutatta a 2019 októbere óta képviselő Varga Istvánt, a jelölt pedig ismertette elképezéseit. Elmondta, hogy polgármesterként a munkahelyteremtést és a 21. századi egészségügyi ellátás biztosítását tartaná fő feladatának, mindezt átlátható költségvetéssel.

Mint mondta, a város igényeinek kielégítésére törekedne, célzottan végeznék a fejlesztéseket azokon a területeken, ahol az igény felmerül.

Varga István (balról) és Végh Tamás
Fotó: Horváth Péter / Petőfi Népe

Hangsúlyozta, hogy a Kolon-tóhoz közel van a regionális hulladéklerakó, melyet a fenntartó bővíteni kíván. Ezt 20 éve a város heves tiltakozása ellenére építették meg, akkor 19 település szállította oda a szemetét, ma ez 67 településre nőtt. Emlékeztetett, hogy a régi hulladéklerakó 17 év alatt telt meg, az új, megduplázott lerakó nyolc év alatt éri el kapacitása határát. – Hogy lehet az, hogy Pest és Bács megye szemetét hozzánk szeretnék szállítani, a fokozottan védett ökoszisztémával rendelkező Kolon-tóhoz egy karnyújtásnyira? – tette fel a kérdést Varga István. Elmondta, hogy a környezetvédelmi hatóság nem készített hatástanulmányt a bővítés előtt és a hulladék egészségre ártalmas gázokat bocsát ki, amit a nyugati szélirány a városra fúj. Hozzátette, hogy aggódnak az izsákiak egészségéért, ezért aláírásgyűjtő akcióba kezdenek a szeméttelep bővítése ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában