falunapok

2020.08.26. 08:47

Horgászversennyel és koncertekkel ünnepeltek Ordason

A Duna menti községek sorában Dunapatajtól Foktőig egyedül Ordas képviselői döntöttek úgy, hogy megtartják a falu nyári hagyományos ünnepét, a falunapokat. Alig több mint 400 lelkes községről lévén szó, biztosak voltak abban, hogy még a sztárnévvel fémjelzett koncerten sem fogják átlépni a megengedett ötszázas létszámküszöböt.

Zsigmond Enikő

Forrás: Petőfi Népe

Idén kissé szerényebbre tervezték a programokat, mint a korábbi években. Indokolta ezt az idén elmaradt paksi támogatás, a szűkebbre szabott költségvetés és a járványhelyzet, de a rendezvény fő vonala megmaradt. A kezdőnapon, pénteken a szokásos délutáni aszfaltrajzverseny után a kecskeméti Lóca együttes gyerekműsorára érkezett közönség töltötte meg a padsorokat a községháza előtti téren. A szokásos, Komjáti János emlékére rendezett focitornát idén a szervezők szeptemberre halasztották.

A szombat a Dunán kora reggel horgászversennyel kezdődött, melynek délelőtti eredményhirdetését követően Szabó Zsolt polgármester nyitotta meg a rendezvényt. Köszöntőszavaiban az emberi kapcsolatok, az ilyen faluünnepek, találkozók fontosságáról szólt, melynek idén különös aktualitást adott a hosszú tavaszi karanténidőszak.

László Attila erdélyi származású magyar énekes hatalmas tapssal kísért koncertje után kezdődött a faluházban a július utolsó hetében zajlott alkotótábor kiállításának megnyitója. Idén tizenhetedik éve, hogy a tábor anyagából válogatott képekből kiállítást szerveznek, mely mindig az egyik fénypontja a falunapi rendezvénysorozatnak. Idén hatvan kép került ki a faluház falaira, a tárlatot Szabó Mátyás muzsikája mellett nyitották meg.

Fotó: Petőfi Népe

A délután egy újabb tehetségkutató-győztes, Tabáni István koncertjével kezdődött, de a Solti Ifjúsági Fúvósok és a foktői néptáncosok is emelték a hangulatot, majd a kalocsai Country Road együttes tette fel a koronát a programsorra. S aki még bírta szusszal, arra egy éjszakába nyúló lazítás várt a retródiszkóban.

Vasárnap a rendezvénysátorban ökumenikus istentisztelettel, szeretetvendégséggel zárták az idei falunapokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában