GALÉRIÁVAL

2020.08.16. 08:30

Énidőről beszélgettek az édesanyák a kecskeméti Pagonyban

Az anyai énidőről beszélgettek anyukák szombaton a kecskeméti Pagony gyermekkönyvesbolt legújabb popup rendezvényén. A résztvevők tapasztalatokat cserélhettek, tippeket kaphattak saját női mivoltuk újbóli kiteljesedéséhez.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

A Pagony Gyermekkönyv és Játékbolt gyakran tartogat meglepetéseket vásárlóinak. Török Judit, a Pagony vezetője elmondta: a kis nyári Popup sorozatukban a különleges játékok bemutatása mellett több ingyenes programot is szerveztek. Volt már pólóminta tervezés és anya-gyermek jóga, most szombaton pedig az Énidő című előadás. Az üzlet különtermében anyukák érdeklődve kapcsolódtak be az interaktív beszélgetésbe. A résztvevőket elsőként Incze-Dusík Bori, a Pagony marketingese köszöntötte, majd átadta a szót a program moderátorának, Lakatos Lucának.

A hangulatos előadáson Lakatos Luca coach Marge énekessel és Gőbel-Szabó Szandrával beszélgetett. A rutinos anyukák őszintén osztották meg tapasztalataikat. Nyíltan beszélgettek az anyák Énidejéről, a szülői tudatosságról, a példamutatásról. Mit is jelent pontosan az Énidő, hogyan lehetnek kreatívak e téren az anyák.

Már az elején leszögezték: ha anya jól van, akkor mindenki, azaz a gyermek is jól van. Amíg a nő nem válik anyává, addig van ideje önmagára, fodrászhoz jár, filmeket néz, és a barátnőivel találkozik. Szülés után minden megváltozik, általában a baba fél éves kora körül jut el oda az anyuka, hogy elgondolkozzon azon, ki is ő valójában.

Az előadáson Marge énekes és Gőbel-Szabó Szandra is részt vett
Fotó: Bús Csaba

Kevés az olyan anya, aki meg tudja tartani saját identitását. Fáradtak, nincs idejük önmagukra, 100 százalékban csak a gyermekükre koncentrálnak. Ugyanakkor fontos lenne, hogy néha beiktassanak egy kis Énidőt, amikor csak saját női mivoltukra koncentrálnak. Az Énidőbe ugyanis nem fér bele a lakástakarítás, a gyermekkel való játék, vagy a férjjel való kikapcsolódás. Ezek is fontosak és szükségesek, de az Énidő programokat ezeken felül kell megvalósítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában