örökbefogadás

2020.08.07. 16:49

Egyre több kutyát visznek ki a kalocsai menhelyről

A koronavírus miatti járványveszélyhelyzet alatt kezdett felfutni a kutya-örökbefogadások száma. A kalocsai kutyamenhelyet működtető Összefogás az Állatokért Közhasznú Alapítvány, együttműködésben a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft.-vel, egyre jobbnak látja a telep helyzetét, mivel a szokásosnál jóval több örökbefogadásuk volt az elmúlt néhány hónapban.

Gábor János

Javul a helyzet, de így is sok kutya van a menhelyen

Forrás: Petőfi Népe

A tarthatatlan kétszáz körüli létszámuk a járvány kezdete óta lefeleződött, ami azzal magyarázható, hogy az embereknek több idejük maradt, ezért most vitték haza a régóta tervezgetett házi kedvencet.

– Szép számban voltak örökbefogadások: a környékbe és távolabbra is kerültek ki tőlünk kutyusok. A járványhelyzetnek nálunk furcsa módon van pozitív hozadéka: többen szerettek volna örökbe fogadni. Persze alaposan körbejártuk minden esetben, hogy ez ne átmeneti fellángolás legyen, mert most épp unatkoznak az emberek – magyarázta a menhelyet működtető alapítvány kuratóriumának elnöke. Békési Mariann úgy látja, inkább azok a személyek szánták rá magukat a végső döntésre, akik már eleve sokat „tanakodtak rajta”, hogy kellene házi kedvenc. – Ők most lépték meg, eldöntötték, hogy igen, jöhet a kutyus, mivel az első néhány hétben otthon tudnak lenni az állattal, hogy összeszokjanak – vélekedett.

A kalocsai kutyamenhelyen a kiugróan sok örökbefogadás ellenére is maradtak jócskán gazdára váró ebek. A létszám jelenleg 110 példány körül mozog, és ennél már nem szeretnének többet, jegyezte meg a kuratóriumvezető, mivel így is nagyon leterhelt az az egy-két dolgozó, aki a kutyák ellátásáért felel. Igaz, most lehetőségük van egy újabb gondozó felvételére, a létszámstopot fenntartják, hiszen ennyi állattal tudnak „normális körülményeket fenntartani”.

A közelmúltban előfordult olyan időszak is, amikor közel kétszáz kutya élt a menhelyen – ezt már sem anyagilag, sem lelkileg nem tudják megengedni maguknak, fogalmazott Békési, hangsúlyozva, hogy maradnak a száz körüli maximális példányszámnál.

Javul a helyzet, de így is sok kutya van a menhelyen
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában