temetkezés

2020.07.08. 10:33

Újabb urnafalakat építenek Bácsalmáson

A napokban megtartott képviselő-testületi ülésen a városatyák elfogadták a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló helyi rendelet módosítását.

Juhász Jenő

Igény mutatkozik a bővítésre

Forrás: Petőfi Népe

Az önkormányzati tulajdonú temető kezelője már több éve tájékoztatja beszámolóiban a település vezetőségét, hogy a lakossági igények megnőttek az urnás temetések iránt, és emiatt gyorsan elfogynak az eddig kialakított urnafülkék. Éppen ezért vált szükségessé – önkormányzati tervek alapján – újabb urnafal építése. A tervek három urnafalat tartalmaznak a ravatalozó épületének keleti oldalán, ahol összesen háromszor 44 darab urnasírhely kerül kialakításra. Egy urnasírhely két urna elhelyezésére lesz alkalmas.

A kivitelező tájékoztatása szerint néhány nap múlva befejezik az első urnafal munkálatait, majd ezt követően kerülnek felhelyezésre a márványtáblák. A további urnafalak építése előreláthatólag az ősz folyamán fog megtörténni.

A módosított rendelet tartalmazza az új urnafülkék megváltási és újraváltási díját, valamint a megemelt temetkezési tarifákat is. Ennek alapján a sírbolthelyek (kripták) 60 évre történő megváltásáért 30–80 ezer forintot kell fizetni a férőhelyek számától függően. Egy kismértékben emelkedett az első osztályú sírhely megváltása, negyedszázados időtartamra 13 ezer forintot kell érte fizetni. Az új urnafülkék 20 éves megváltása 70 ezer forintba kerül. A még szabadon lévő néhány családi urnafülke megváltása 120 ezer forintba (hat urna helyezhető el benne), újraváltása pedig 30 ezer forintba kerül. A díjtételek az áfát nem tartalmazzák.

Igény mutatkozik a bővítésre
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában