Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2020.07.28. 18:57

Teljesült a kecskeméti gyermekek mindhárom kívánsága

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat dél-alföld régiójának kecskeméti csoportja háromszor egynapos, azaz Három Kívánság Mozgótáborral kedveskedett a napokban 18 kecskeméti és környékbeli rászoruló gyereknek.

Sebestyén Hajnalka

A gyerekek sok érdekes programnak lehettek részesei

Forrás: PN

Az első állomás Szeged volt. A gyerekekkel először az állatkertet látogatták meg, ahol mindenki élőben megnézhette kedvenc vadállatát. Az ebédet követően a délutánt Szegeden, a Retek utcai Máltai Játszótéren töltötték. Ezt a játszóteret 2001 őszén nyitották meg az önkormányzat területén azzal a céllal, hogy folyamatosan jelen legyenek az ott élők életében és egy befogadó, megtartó közösséget építsenek a hátrányokkal és életviteli nehézségekkel küzdő családok és gyermekeik számára. A játszóteret a közelmúltban – egy huszonötmillió forintos támogatásnak köszönhetően – időtállóbbá és biztonságosabbá tették, valamint új elemekkel bővítették. A játszótér után nagy sikere volt az együtt éneklésnek, magyar népdalokat énekeltek a gyerekek citeraszó kíséretével.

A második nap úti célja Kiskőrös volt. A napot a János Vitéz Látogatóközpontban kezdték, majd ebéd után Soltvadkerten, a Szentlélek római katolikus plébánia hatalmas kertjében folytatódott a tábor. A máltaisok különleges programokkal kedveskedtek a táborozóknak: íjászkodhattak, ostort csattogtathattak. Mindenki nagy örömére az emlékezetes nap fagyizással zárult.

A harmadik nap reggelén a gyerekek Kecskeméten kezdték a programot: a Kápolna-réten kézműves-foglalkozás keretében sárkányokat készítettek, majd eregettek. Az ebéd után Kerekegyházára utaztak a Kerekerdő Kalandparkba, ahol mindenki próbára tehette ügyességét, bátorságát, mely életre szóló élményt jelentett mindenkinek.

Így teljesült három nap alatt a gyerekek három kívánsága.

A gyerekek sok érdekes programnak lehettek részesei
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában