Bács-Kiskun

2020.07.16. 16:02

Sir Stuart Peach ellátogatott az ideiglenes biztonsági határzárhoz

A NATO Katonai Bizottságának elnöke, Sir Stuart Peach légi marsall a napokban személyesen látogatott el a Magyarország déli határszakaszán felállított ideiglenes biztonsági határzárhoz – számolt be róla a honvedelem.hu.

Petőfi Népe

Forrás: Petőfi Népe

A légi marsall a látogatás során megtekintette a feladat végrehajtásához rendszeresített technikai eszközöket, valamint tájékozódott a feladat sajátosságairól. A látogatás napján a reggeli órákban a delegáció légi szállítással indult Tompa irányába, ahol Sir Stuart Peach először a levegőből vette szemügyre a magyar–szerb és magyar–horvát határszakaszon felállított műszaki zárat. A leszállást követően a hercegszántói határvédelmi bázis körzetében megtekintette a kiépített műszaki zárat, a határvédelemhez elengedhetetlen kamera- és jelzőrendszert, valamint – technikai bemutató kere­tében – a telepített és mobil felderítő eszközöket.

A látogatás zárásaként a delegáció rövid tájékoztatót kapott a határ védelmét ellátó személyi állomány mindennapjairól, elhelyezési körülményeiről. Sir Stuart Peach a látogatás végeztével elismerően nyilatkozott a Magyar Honvédség személyi állománya elhivatottságáról, úgy hazai, mint nemzetközi környezetben bizonyított elkötelezettségéről.

Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában