Magyar Falu Program

2020.07.29. 11:47

Református vendégházat építenek Móricgáton

Több mint huszonhétmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a móricgáti református egyházközség a Magyar Falu Program keretében egy vendégház létesítésére – tudtuk meg Kósa István református lelkésztől.

Vajda Piroska

Kósa István lelkész

Forrás: Petőfi Népe

Felidézte, hogy a Budapestről Móricgátra száműzött Dobos Károly református lelkész és a helyi gondnok, gyülekezeti elöljáró, Deli János közreműködésével az 1950-es évek közepén épült meg a református templom Móricgáton. Bár az akkor népes református gyülekezet létszáma mára jelentősen lecsökkent, de lelkesedésük, aktivitásuk töretlen.

Azért, hogy templomukat még többen használják, úgy döntöttek, hogy vendégházat létesítenek, ezért a szomszédságában található épület felújítására pályáztak. Az öreg tanyaépületen a falakat kivéve szinte mindent újraépítenek. Megújul a tetőszerkezet, a fűtés- és a villamos hálózat, kicserélik a nyílászárókat, újrafestik és újraburkolják a helyiségeket, illetve modern vizes blokkot is kialakítanak.

A vendégházban lesz egy nagyobb társalgó és ebédlő, öt szoba három-három ággyal és egy melegítőkonyha. Mindezek mellett a hatalmas, háromhektáros udvarban sátorozni is lehet. A beruházás várhatóan ősszel kezdődik. Kósa István abban bízik, hogy jövő nyáron már birtokba vehetik a vendégházat, ahol szívesen látnak mindenkit.

Kósa István lelkész
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában