KALOCSA

2020.07.06. 19:04

Fekvőrendőröket telepítettek a Bátyai útra

Fekvőrendőrt helyeztek ki a kalocsai Bátyai útra a napokban.

Gábor János

Fekvőrendőrökkel próbálják lassítani a megnövekedett forgalmat

Forrás: Petőfi Népe

Mint megtudtuk, azért vált szükségessé sebességcsökkentő eszközöket telepíteni a Bátyai út Vigadó sor felé folytatódó, vízparti szakaszára, mert az utca felújítása után jelentősen sűrűbb és gyorsabb lett rajta az átmenő forgalom.

Az is kiderült, hogy sokan erre igyekeznek utat és időt spórolni, ami szinte teljesen logikátlan, hiszen így alig rövidebb az út, mintha a sofőrök a kevésbé veszélyes Vigadó soron át hajtanának ki az 51-es főútra. Reklamáció, lakossági fórum és egyezkedés után a korlátozó táblák mellett fekvőrendőrt is kihelyezett az érintett utcában a város önkormányzata.

– Több lakossági jelzés is érkezett felém a Vigadó sort és a Bátyai utat összekötő, Vajas-parti útszakaszon élőktől. A probléma egyeztetése után, egy fórumot követően a közösség majdnem egyhangúlag támogatta az intézkedést – számolt be Pécsi Vivien, a választókerület önkormányzati képviselője.

– Ezt a kis utcát a közelmúltban újították fel, emiatt megnőtt a forgalma, és bár az utca mindkét végén van behajtani tilos, kivéve célforgalom jelzőtábla, ezt rendszerint figyelmen kívül hagyják az arra közlekedők. Többen erre rövidítik le az útjukat, és nagy sebességgel haladnak, így veszélyeztetik az ott lakókat – mondta.

A képviselő elmondta: a környéken többnyire idős emberek élnek, akik nagyon balesetveszélyesnek tartották a kialakult helyzetet. Végül a város abban egyezett meg a lakókkal, hogy két fekvőrendőrt is telepítenek: az egyiket a Vigadó sor, míg a másikat a Bátyai út felé eső kereszteződés közelébe. Pécsi Vivien képviselő reméli, hogy így jelentősen sikerült lassítani a forgalmat, és senkinek sem kell attól tartania, hogy útjukat rövidítő sofőrök okoznak balesetet.

A lakók szerint a jelenség egyébként már csak azért is érthetetlen, mert egy-két percnél és 100–200 méternél többet még a reggeli csúcsban sem igazán lehet spórolni azzal, hogy valaki nem megy el a Kinizsi utcai kereszteződésig, ahonnan ugyanúgy az 51-es főútra kell kihajtani, mint a kérdéses helyszínen.

Fekvőrendőrökkel próbálják lassítani a megnövekedett forgalmat
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában