GALÉRIÁVAL

2020.07.07. 17:30

Átadták a Kormányhivatal megújult épületét Kecskeméten

Kedden ünnepélyes keretek között átadták a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazgatási Főosztályának teljes körűen felújított épületét Kecskeméten. Az átadón dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, Salacz László országgyűlési képviselő és Kovács Ernő kormánymegbízott mondott köszöntőt.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

A közelmúltban megújult József Attila utcai ingatlan 1981-ben épült, az elmúlt 15 évben üresen állt, majd 2017-ben került a Kormányhivatal vagyonkezelésébe a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól. A következő évben, 2018-ban kezdődött az épület revitalizációja. A felújítás első ütemében, 2018-ban pályázati forrásból elvégezték az épület fűtéskorszerűsítését több mint 91 millió forint értékben.

Az újjáépítés második ütemében, 2018 és 2020 között teljes körű belső felújításon esett át és az épület külső környezetét is rendezték, a beruházás több mint 271 millió forintból valósult meg. Az épületbe a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály kollégái költöztek, akik eddig osztályonként széttagozódva működtek. A főosztály 38 munkatársa számára 43 munkaállomást alakítottak ki, összesen több mint 22 millió forint értékben. A felújítással érintett hasznos alapterület 950 négyzetméter.

A keddi megnyitón dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár mondott köszöntőt, aki Gulyás Gergely Miniszerelnökséget vezető miniszter üdvözlő szavait is elhozta. Az államtitkár visszatekintett a megyei kormányhivatali rendszer kiépítésének történetére.

– A kiegyezés utáni legnagyobb közigazgatás-fejlesztési program indult el hazánkban lassú és szisztematikus építkezéssel. Az eredmények azt mutatják, hogy ezek az elképzelések sikeresek voltak. Jól működő területi közigazgatás nélkül nincs jól működő ország – mondta György István a 2011 óta működő kormányhivatalokról és emlékeztetett, hogy a közigazgatás megújítása nyomán immár 304 Kormányablak fogadja kulturált körülmények között a lakosságot ügyintézés céljából. Elmondta, hogy a Kormányablakok megfelelő informatikai színvonallal nyújtják szolgáltatásaikat, de még egy jelentős fejlesztés hátra van, amely segítségével a lakosság személyes kapcsolat nélkül, teljesen elektronikusan kezdeményezhet ügyintézést.

A jól működő területi közigazgatás kiépítése óriási munka volt, ami mérhetetlen feladatot rótt a megyékre és az egyes intézményekre, azok munkatársaira, amiért köszöntet mondott az államtitkár.

Ugyancsak embert próbáló feladatok elé állította a kormányhivatalokat és az egyéb közigazgatási szervezeteket a koronavírus-járvány, melynek kezelésében jelesre vizsgáztak megyénk intézményei – hangsúlyozta György István. Elmondta, hogy a kormányzat hangsúlyt fektetett arra, hogy a kormányhivatalok épületállománya megújuljon, megyeszerte mintegy 2,2 milliárd forintból végeztek felújításokat. Az államtitkár hozzátette, hogy továbbra is nagy kihívás előtt áll az ország, a múlt hét pénteken elfogadott költségvetésben háromezer milliárd forint szolgálja a járvány elleni védekezést és egy két és félezer milliárdos csomag a gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos feladatokra van elkülönítve. A normális mederbe való visszatéréshez további jól szervezett feladatellátásra, jó kormányzati döntésekre van szükség, melynek végrehajtói a területi közigazgatási szervek.

Salacz László országgyűlési képviselő köszöntőjében ismertette a felújítás részleteit és méltatta a főosztály dolgozóinak munkáját.

Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja megköszönte az államtitkárság felújításban nyújtott segítségét és György István Szakmai kvalitásait méltatta. Hangsúlyozta, hogy a Kormányhivatallal a lakosságot szolgálják, egyben az épület felújításokkal olyan munkahelyet biztosítanak, ahová jó betérni.

Az átadón az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti iskola tanulói és tanárai működtek közre műsorukkal. György István, Salacz László és Kovács Ernő a köszöntőket követően ünnepélyesen átvágták a nemzetiszín szalagot és átadták az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában