pályázati forrás

2020.07.20. 11:30

A válaszadók zöldebb sétálóutcát akarnak Kalocsán

Szigorítanák a kalocsai sétáló­utcára való behajtás és a környéken történő parkolás szabályait.

Gábor János

Várhatóan szigorítani fognak a sétálóutcai közlekedés szabályain 

Fotó: Gábor János

Korábban hírportálunk is megírta, hogy dr. Filvig Géza polgármester online szavazáson kérte ki a lakosság véleményét a sétálóutcai közlekedési rend megváltoztatásáról. A kérdőív nemcsak az áruszállító-forgalomra, hanem a kerékpáros-behajtásra, illetve a környező parkolózónákra vonatkozó pontokat is tartalmazott.

A szavazást nemrég lezárták, mostanra az eredményeket is összesítették. Kijelenthető: a legnagyobb egyetértés abban alakult ki a kalocsaiak között, hogy „zöldebb, virágosabb” sétálóutcát szeretnének.A sétálóutcai közlekedés szabályváltozásait előkészítő online kérdőívre érkezett válaszok alapján összesített adatokat a napokban osztotta meg a polgármester a közösségi oldalán. Dr. Filvig Géza elárulta: a voksoláson 711 ember jelzett vissza – a véleményük nagyrészt vegyes volt, de akadt olyan kérdés is, amiben szinte teljes egyetértés alakult ki. A nem reprezentatív online kutatás kiírását egyébként azzal indokolta, hogy fontosnak tartja egymás véleményének megismerését.

A legegyértelműbben a sétálóutca további virágosítására vonatkozó kérdés dőlt el: a válaszadók 97 százaléka szeretné, ha zöldebb utcaképet alakítanának ki. Kisebb aránnyal ugyan (70–30 százalék), de szintén világosan kiderült, hogy az emberek nem szeretnék, ha az önkormányzat engedélyezné a területen a kerékpáros közlekedést, míg az áruszállító teherautók mostani, külön szabályozás nélküli beengedését a válaszadók 63 százaléka korlátozná a reggeli órákra. A legmegosztóbb kérdés talán a sétálóutca közelében lévő parkolók használatának kétórás korlátozására vonatkozott: a szavazatok 59 százaléka szerint ezekre is ki kellene terjeszteni a más belvárosi helyszíneken már érvényben lévő rendelkezést.

Várhatóan szigorítani fognak a sétálóutcai közlekedés szabályain
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában