galériával

2020.06.05. 20:00

Miniszteri elismerést kaptak a pedagógusok Kecskeméten

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át a pedagógusnap alkalmából a Neumann János Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolai egységének kilenc nyugdíjba vonult pedagógusa pénteken Kecskeméten, a Pedagógusképző Karon tartott ünnepélyes átadáson.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

– A mai ünnep olyan pedagógusok előtti főhajtás, akik a magvetés, a magot befogadó talaj folyamatos gondozását, a palánták növekedésének támogatását, a vadhajtások nyesegetését, a virágját bontogató fiatal életek szolgálatát évtizedekig végezték – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte dr. Szabó Ildikó, a Neumann János Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolájának intézményvezetője az iskola nyugdíjba vonult pedagógusait, akik pénteken pedagógusnap alkalmából a Pedagógus Szolgálati Emlékérem miniszteri elismerésében részesültek, melyet Kecskeméten, az egyetem Pedagógusképző karán vehettek át. Szabó Ildikó köszöntőjében a pedagógusok életművét méltatta.

– Keltek a kelő nappal, s csak a beoltott virággal törődtek. Csendes, alázatos munkával oktattak, adtak át ismereteket, ki-ki képesítésének, tantárgyának megfelelő módon. De nem csak tanítottak, neveltek is. Értéket közvetítettek, plántáltak kisebb-nagyobb tanítványaikba. Példát mutattak emberségből, szorgalomból, kitartásból, megértésből, türelemből – mondta Szabó Ildikó. Az intézményvezető a pedagógus pálya kihívásaira is kitért. – Nehéz és tiszteletreméltó pályát választottak 30-40 évvel ezelőtt. Minden nap meg kellett felelni a sokféle elvárásnak, elsősorban a saját maguk által felállított mércének. Másodsorban a gyerekek, szülők folyamatosan változó elvárásainak, az oktatáspolitikai szervezésnek. Biztosan nem volt könnyű feladat naponta, óránként hitelesnek maradni, érdeklődést fenntartani és mindig csak adni és adni. Adni tudást, vigaszt, mosolyt – mondta Szabó Ildikó és megköszönte a rájuk bízott gyermekek tanítását, nevelését, a mögöttük lévő családok segítését és a mindenkori iskolájukért végzett áldozatos munkájukat, majd boldog, gondtalan évet kívánt a nyugdíjas pedagógusoknak.

Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott Báthory Juditnak, Borsosné Ambrus Ildikónak, Fleschné Machán Irmának, Háriné Kun Évának, Horváth Júliának, Horváthné Fenyvesi Lillának, Lengyelné Szabó Anikónak, Márton Erikának és Mohainé Sleisz Mártának. Az elismeréseket dr. Rigó Róbert, a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának dékánja és a laudációkat is elmondó Szabó Ildikó adta át.

Az ünnepségre az iskola 6. c osztályos tanulói műsorral készültek, G.F. Händel: Fanfär című művét Gawin Dávid adta elő, Szabó T. Anna: Útravaló című versét Tóth Alma Panna mondta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában