KISKUNFÉLEGYHÁZA

2020.06.09. 12:59

Hamarosan befejeződik a Csólyosi út építése

Hosszú évek óta húzódó probléma végére kerülhet pont a kö­zeljövőben Kiskunfélegyházán. Hamarosan befejeződik ugyanis a Csólyosi út építése – tudtuk meg Gyuricza Gergőtől. Az önkormányzat fejlesztési csoportvezetője elmondta, a külterületi út utolsó, hiányzó szakaszának kivitelezése 171 millió forintba kerül.

Vajda Piroska

A széles, aszfaltozott út jól bírja majd a teherforgalmat is

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vajda Piroska

A beruházás megvalósítására 127 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretében, a fennmaradó mintegy 60 millió forintot a város költségvetéséből biztosítják. Az út megépítése azért is volt indokolt és sürgető, mert sokan használják, ugyanakkor rengeteg panasz érkezett az önkormányzathoz az út állapota miatt, illetve a por is megkeserítette a környékben élők mindennapjait.

A Csólyosi utat főként a külterületi Selymesben élők használják, ezen járnak be a városba. De a városszéli vágóhídról is ezen az útvonalon szállítják el a készárut. Épp a kamionforgalom miatt épül meg a közel egy kilométeres út hatméteres szélességben – részletezte a fejlesztési csoportvezető.

Elmondta azt is, hogy az útépítés a tervek szerint halad és várhatóan még júniusban el is készül, így a kilencedik kerületben élőknek nem kell a jövőben a hosszabb kerülőutat választaniuk, ha a városba jönnek ügyeiket intézni. A fejlesztési csoportvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a Csólyosi út megépülésével várhatóan csökken a környékbeli utcák forgalma is. Abban bíznak, hogy a teherautók ezt az utat választják majd, hiszen közvetlenül csatlakozik a várost elkerülő 451-es számú úthoz.

A széles, aszfaltozott út jól bírja majd a teherforgalmat is
Fotó: Vajda Piroska / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában