elismerés

2020.06.22. 17:09

Ajándékkal kedveskedtek a dunapataji diákoknak

A Dunapatajért Közalapítvány évek óta ajándékokkal kedveskedik a végzős nyolcadikos diákoknak. Olyanokkal, melyek arra hivatottak, hogy élményt és emléket adjanak, erősítsék a gyökereket, melyek Dunapatajhoz kötik őket.

Zsigmond Enikő

Csókás Kinga osztályfőnöktől vették át a bizonyítványt és a könyvet

Forrás: Zsigmond Enikő

Fotó: PN

Sajnos ezekből az egyik, a Szentkirályi Nap idén elmaradt. Ennek hagyományos programja van, az első állomás egy néprajzi kiállítás, majd a Közös temetőben rövid történeti előadás után megkoszorúzzák az 1919-es dunapataji csatában elesettek emlékművét, utána pedig lovas fogattal kirándulást tesznek a Dunapatajt körülvevő, egykor lakott pusztákon. A nap különleges állomása szokott lenni az egykor volt szentkirályi iskola, a környék tanyavilágának egyik központja, melynek nyomát már csak egy kő és egy márványtábla jelzi.

A kirándulás élményén kívül minden ballagó nyolcadikos megkapja az alapítványtól a Dunapataj a 19–20. században című 550 oldalas történelmi kötetet, mely írásai jól reprezentálják Dunapataj elmúlt évszázadait. Része egy színes melléklet is, mely a történelmi jelentőségű helyi eseményekről, programokról és faluképváltozásokról készült fotóanyag.

A könyveket a bizonyítványokkal együtt adta át a diákoknak Csókás Kinga osztályfőnök. Ez alkalommal kapta meg az Év tanulója kitüntető címet is két kitűnő tanuló, Répási Péter és Hus-Nagy Zselyke.

Csókás Kinga osztályfőnöktől vették át a bizonyítványt és a könyvet
Fotó: PN / Zsigmond Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában