befőzés

2020.06.06. 21:29

A szamócatermesztés jelentőségére hívták fel a figyelmet Jakabszálláson

Vedd és szeresd a hazait! mottóval rendezett szamóca lekvár főzést Jakabszállás önkormányzata a Sántha György Művelődési Ház udvarán szombaton.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

A közösségi piactéren a helyi szamócatermesztés jelentőségére, lehetőségeire és minőségére hívták fel a kilátogatók figyelmét a 20 kiló eperből készült zamatos lekvárral, amit jakabszállási önkéntesek készítettek.

Az előkészületek már pénteken, a környék utolsó szamócaszedési napján megkezdődtek, majd szombaton reggel a korai órákban kezdték főzni a lekvárt, amit négy órányi gondos munkát követően töltöttek kétdecis befőttesüvegekbe.

A segítők jutalma egy üveg finom lekvár volt. Az önkormányzat hangsúlyt helyez a jakabi szamócatermesztők segítésére: a helyi piaccal értékesítési felületet biztosít számukra és hírüket viszi szerte az országban.

Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában