2020.06.06. 21:29
A szamócatermesztés jelentőségére hívták fel a figyelmet Jakabszálláson
Vedd és szeresd a hazait! mottóval rendezett szamóca lekvár főzést Jakabszállás önkormányzata a Sántha György Művelődési Ház udvarán szombaton.
Fotó: Horváth Péter
A közösségi piactéren a helyi szamócatermesztés jelentőségére, lehetőségeire és minőségére hívták fel a kilátogatók figyelmét a 20 kiló eperből készült zamatos lekvárral, amit jakabszállási önkéntesek készítettek.
Az előkészületek már pénteken, a környék utolsó szamócaszedési napján megkezdődtek, majd szombaton reggel a korai órákban kezdték főzni a lekvárt, amit négy órányi gondos munkát követően töltöttek kétdecis befőttesüvegekbe.
A segítők jutalma egy üveg finom lekvár volt. Az önkormányzat hangsúlyt helyez a jakabi szamócatermesztők segítésére: a helyi piaccal értékesítési felületet biztosít számukra és hírüket viszi szerte az országban.