dunapataj

2020.06.08. 13:09

A héten megnyitják a Szelidi-tó strandját

A Szelidi-tó strandját üzemeltető dunapataji önkormányzat részéről már június legelején elindulhatott volna a szezon, de az időjárás miatt ezt nem érezték indokoltnak.

Gábor János

Jó időben sokan látogatnak el a strandra

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

A hétvégétől ugyanakkor már elérhetőek lesznek a part szolgáltatásai, mivel ezt a veszélyhelyzeti intézkedések is lehetővé teszik bizonyos feltételek mellett, és az üdülők is elkezdtek megtelni az érkező tulajdonosokkal, bérlőkkel.

– A működési engedélyt megkaptuk, hiszen a vízminőség jó, így minden akadálya elhárult annak, hogy a strand megnyithasson – mondta Dusnoki Csaba polgármester, hangsúlyozva: csak a szeszélyes időjárás miatt nem indult el korábban a strand üzemeltetése.

– A nyitást az is lehetővé tette, hogy minden karbantartást elvégeztünk, a turisztikai központot felépítettük, sőt, új öltözők és vizesblokkok is létrejöttek – mondta. A strand működtetéséről szólva megjegyezte: a Nemzeti Népegészségügyi Központ útmutatója még mindig szigorúan szabályozza a beléptetés gyakorlatát és a létszámot is.

– Úgy látjuk, hogy a szelidi vendéglátóhelyek a szabályoknak megfelelően nyitottak ki, már a múlt hétvégén. Az új épületünk információs irodája és elsősegélynyújtó helyisége szintén működésbe kezd ezen a héten – jelentette be a polgármester. Hangsúlyozta: a déli part nagystrandján található turisztikai központjukban várhatóan masszázsszolgáltatás is lesz, de ami biztosan elérhető, az a gyermekmegőrző szoba, ahol a hétvégétől biztosítanak ügyeletet.

Jó időben sokan látogatnak el a strandra
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

– Mostanra a fedett szabadtéri színpadunk is rendelkezésre áll. Ide próbáljuk megtalálni azokat a rendezvényeket, amelyek a veszélyhelyzetben is működhetnek. Tárgyalunk például a Mozgó Mozival, és lehet, hogy ebben a hónapban már lesz előadás – mondta el, felidézve, hogy ezzel régi kívánság teljesül, mivel az egykor ugyanott üzemeltetett szabadtéri mozi nagyon népszerű volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában