KECSKEMÉT

2020.05.29. 06:19

A karantén alatt sem pihentek, mert a tánc szeretete kitartott

Maszkban, de már táncolnak a TST-sek. A fiatalok alig várták, hogy az online edzések után végre az edzőteremben együtt táncolhassanak. Versenyek és fellépések egyelőre nem lesznek, de addig új videókat készítenek sztártanárok koreográfiáira.

Sebestyén Hajnalka

A TST tánciskola táncórái már zajlanak, de egyelőre mindenki maszkot visel

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

– Hogy viselték a táncosok a karantént? Otthon is táncoltak? – kérdeztük Váczi Nikit, a TST tánciskola vezetőjét.

– Mindig is tudtam, éreztem, hogy nagyon összetartó a TST csapata. Ezt a karantén is bizonyította. A gyerekek és a szülők is kitartottak, elfogadták az online órákat. Néhány kivételtől eltekintve mindenki edzett. Akik mégsem csatlakoztak, azok is visszatértek, amint elindultak a személyes edzések.

– Hogyan zajlottak az online órák?

– Többféle próbálkozásom volt. Eleinte edzésterveket küldtem levélben, vagy osztottam meg a közösségi csoportunkban. Később áttértem az online élő órákra, erre volt a legnagyobb igény. Látványosan megnőtt az érdeklődés, amikor a képernyőn keresztül láthattak és velem együtt táncolhattak.

– Milyen órákat tartott?

– Mindazokat, melyeket egyébként is, a tánc mellett aero­bikot, jumpingot és stílusedzést is. A jumpinghoz mindenki kibérelhette a trambulint, és otthonába hazavihette.

– Kinyithatott a tánciskola. Mindenki él a személyes edzés lehetőségével?

– A legtöbb tanítványom igen, akit pedig még nem engednek a szülei, az online nézheti az órát, és otthonában táncol továbbra is. Az órákon egyelőre maszkban táncolunk, mivel több táncos is kérte. Nem egyszerű így táncolni, de ezt is megoldjuk. Mindent kihívásnak tekintünk.

– Személy szerint milyen élményeket szerzett a karantén idején?

– Vegyesek az érzelmeim. Egyrészt nagyon hiányoztak a gyerekek, ugyanakkor nagyon sokat tanultam. Napról napra több lehetőséget vettem észre a világhálón, melyekkel éltem, és a megszerzett tudást azóta is kamatoztatom.

– Mire gondol?

– Amerikától Japánig, a világ különböző pontjain élő sztártáncosok online óráit néztem, melyekből nagyon sokat tudtam tanulni. Én sem gondoltam volna, de rengeteget fejlődtem általuk. Eddig is jártam workshopokra, de ez más volt, mondhatom, sokkal hasznosabb. Nagyon sok jó koreográfiát ismertem meg az elmúlt másfél hónapban, melyeket azóta sikerült elsajátítanom, és már a gyerekeknek is tanítom.

– Mikorra várható, hogy újra indulhatnak versenyen?

– Egyelőre biztos nem, talán ősszel már rendezhető verseny. A mi saját versenyünket, a Dance Univerzumot decemberre tettük át. Bízunk benne, hogy akkor megtarthatjuk.

– Fellépéseik lesznek mostanában?

– A következő hetekben biztos nem, mivel nagyobb rendezvények még nem tarthatók meg.

– Milyen pluszt tud nyújtani addig is a táncosainak?

– Addig – hogy a gyerekek ne veszítsék el motivációjukat – videókat készítünk, melyre ugyanúgy fel kell készülniük. Elsősorban a már említett külföldi sztártáncosok koreog­ráfiáit adják majd elő, a videót pedig elküldjük számukra értékelésre. Ez újdonság számukra, egy jó tanulási lehetőség és tapasztalatszerzés is a jövőre nézve.

– Kislánya ősszel lesz hároméves. Hogyan látja, ő is táncol majd?

– Szerintem mindenképpen. Úgy tervezzük, hogy ősztől Noella és a húgom négyéves kislánya, Zoé is csatlakozik a TST-hez, és elkezdik az alapokat, próbálom majd őket fejleszteni. Majd meglátjuk, hogy mennyire lesznek fogékonyak a táncra, van-e tehetségük hozzá. Ha anyukáikra ütöttek, akkor mindenképpen!

A TST tánciskola táncórái már zajlanak, de egyelőre mindenki maszkot visel
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában