Tíz forintért vehetnek buszbérletet a kórházi dolgozók Kecskeméten

A Kecskeméti Közlekedési Központ két új, 30 napos összvonalas bérletet vezetett be a helyi buszokra. A Medhelp bérletet 10 forintért válthatják meg az egészségügyi és szociális szakdolgozók, a gyógyszertárak, iskolák, óvodák munkatársai a Mobiljegy alkalmazásban.

Hraskó István

A fotó illusztráció

Fotó: Hraskó István

Két új bérletet bocsájt ki keddtől a Kecskeméti Közlekedési Központ, az oktatási, egészségügyi és szociális, valamint a köznevelési ágazat területén szolgálatot teljesítő munkavállalók munkájának támogatása és a járványügyi feladatok ellátása érdekében. A Medhelp és a Medstudent is 30 napos összvonalas bérlet, és mindkettőnek 10 forint az ára.

A Medhelpet a következő személyek vehetik igénybe: a bölcsődék, óvodák, iskolák ügyeletet teljesítő dolgozói, munkatársai, az egészségügyi és szociális alapellátást nyújtó intézmények valamennyi szakdolgozója, munkatársa (a Platán Szociális Otthon dolgozói, munkatársai is), a Bács-Kiskun Megyei Kórház, a város közigazgatási területén található valamennyi gyógyszertár és az egyházi fenntartású időseket ellátó intézmények valamennyi dolgozója, munkatársa, a hajléktalan ellátás területén dolgozó minden munkavállaló.

A Medstudent bérletet a közép- és felsőfokú oktatási intézményben tanulói/hallgatói jogviszonyban álló, egészségügyi szakirányú képzésben részvevő tanulók, hallgatók vehetik igénybe.

A két bérlet papír alapon csak az érintett munkáltatókon keresztül kerül forgalmazásra. Elektronikus úton a Közlekedési Mobiljegy alkalmazáson keresztül közvetlenül megvásárolhatók, a kedvezményes bérletek kategóriában. A jogosultságot igazoló okmányokat az ellenőrzés alkalmával fel kell tudni mutatni az ellenőrnek.

Fotó: Hraskó István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában