Kalocsa

2020.04.07. 07:00

Elektronikusan és postai úton lehet beiratkozni az óvodákba

Az országosan elrendelt veszélyhelyzet miatt idén egyedi eljárási szabályok szerint lehet beiratkozni a 2020–2021-es nevelési évre a kalocsai óvodákba – közölte a polgármesteri hivatal.

Gábor János

A rendkívüli helyzetben is kötelező időben beíratni minden gyermeket

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Az erről szóló hirdetmény szerint a kötelező felvételi körzettel rendelkező óvodák felvételi eljárása alapján miden óvodaköteles gyermek felvételre kerül a körzeti óvodájába április 21-ig, és a beiratkozáshoz szükséges iratokat nem most, hanem a gyermek óvodai nevelésének első napján, várhatóan szeptember 1-jén kell csak bemutatni.

A beiratkozásra szűkös időintervallum áll rendelkezésre: április 2. és 7. között kell rá sort keríteni, elektronikus vagy postai úton. A szándéknyilatkozat online űrlapja (és az eljáráshoz szükséges dokumentumok listája) a kalocsa.hu oldalon érhető el – ezt kell kitöltve visszajuttatni vagy a [email protected], vagy a 6300 Kalocsa, Szent István király út 19. szám alá.

Amelyik szülő nem tudja, hogy melyik óvodai körzethez tartozik a gyermeke, az az Oktatási Hivatal honlapjának Köznevelési intézmények körzethatárai menüjében tájékozódhat.

Dr. Filvig Géza polgármester közleménye felhívja a figyelmet arra, hogy a 2020–2021-es nevelési évre ebben a rendkívüli helyzetben is kötelező időben beíratni minden 2017-ben, augusztus 31-ig született gyermeket. Aki elmulasztja, az szabálysértést követ el.

A polgármester továbbá április 1. napjától visszavonásig tartó, rendkívüli szünetet rendelt el a Kalocsa közigazgatási területén lévő óvodákban és a bölcsődében – tudatta a városháza a napok­ban.

A rendkívüli helyzetben is kötelező időben beíratni minden gyermeket
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

A közlemény kitér arra, hogy a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló kormányrendelet és a katasztrófavédelemről szóló törvényben kapott felhatalmazással élve lépik meg az intézmények – tulajdonképpen folytatólagos – zárvatartását. Ez nem jelenti azt, hogy a szülők magukra maradnak a gyermekfelügyelettel: ha szükséges, akkor a Kunszt József utcai óvoda és a Zrínyi utcában lévő bölcsőde továbbra is a rendelkezésükre áll ügyeletes intézményként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában