GALÉRIÁVAL

2020.04.27. 10:28

Áthelyezik a tűzcsapokat a járdáról Helvécián

Jelenleg több beruházás is zajlik Helvécián, az egyik leglátványosabb a járdaépítés, mely a tűzcsapok elhelyezése miatt sokakat foglalkoztat ezekben a napokban.

Sebestyén Hajnalka

Járdaépítés Helvécián.

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Hetek óta tart a két településrészen a régi járda felújítása, valamint a két településrészt összekötő új járda építése. A beruházás több mint 32 millió forintba kerül, melyhez jelentős támogatást nyert a nagyközség. A munkálatok napokon belül befejeződnek.

A két településrészt összekötő részen több tűzcsapot is bebetonoztak a járdába.

Turupuliné dr. Polyák Katalin jegyző elmondta: szabályszerűen jártak el, a műszaki előírások engedik, hogy pontszerű akadályok legyenek a járdában. Ennek ellenére, a lakossági észrevételeket figyelembe véve, megszüntetik ezeket, és áthelyezik a tűzcsapokat.

A járdaépítés mellett útépítés is zajlik a Kiskőrösi úton. Szilárd burkolatot kap mintegy 800 méteren a földes út a volt Haleszi Iskolától Kecskemét irányába. A közel 32 millió forintos beruházáshoz szintén nagymértékű támogatást kapott az önkormányzat.

Intézményi beruházás is folyik a nagyközségben. A közbeszerzési eljárást követően megkezdődik az új egészségügyi központ kialakítása a Szabó Sándor-lakótelepen, a korábbi óvoda épületében. A több mint 115 millió forintos költségek egy részét pályázati forrásból, a többit önerőből finanszírozza meg a település. Ebben az épületben kap majd helyet az egyik háziorvos, a fogorvos és az egyik védőnői szolgálat.

Járdaépítés Helvécián.
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Az épület szomszédságában a tavaly nyáron átadott új óvoda és bölcsőde kertrendezése is folyik jelenleg. Pályázati támogatással füvesítenek és öntözőrendszert építenek ki a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában