Tompán is házhoz szállítják az ebédet

Biztosított a gyermek és a szociális étkeztetés Tompán, több mint kétszáz adag ételt juttatnak el az otthonokba naponta az önkormányzat, családsegítő, és a tanyagondnoki szolgálatainak munkatársai – számolt be közösségi oldalán Véh László polgármester. A település vezetője arról is tájékoztatott, hogy az önkormányzat megszervezte az egészségügyi arcmaszkok helyi gyártását is.

Pozsgai Ákos

Az önkormányzat szolgálatai naponta írják össze és összegzik az étkezést igényelők körét, minden nap több mint száz gyermek és szintén több mint száz adag szociális étkezést biztosít az önkormányzat, amit eldobható edényekben házhoz is szállítanak. Az asztmás betegségben szenvedő 69 éves Kovacsics Sándorné és 75 éves férje is igénylik minden hétköznap az önkormányzattól biztosított étkezést. Velük él a 89 éves édesanyja is, aki még a házból sem teszi ki a lábát egész nap, ők is csak az udvarra jönnek ki ritkán, valamint naponta egyszer a kapu elé, amikor érkezik az ebéd.

A tanyagondnoki szolgálat által eddig ellátott időseken felül további három, hetven éven felüli személy jelezte, hogy igénybe szeretné venni az önkormányzat segítségét a napi bevásárlásban – tájékoztatott Véh László. A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a hetven év feletti idősek továbbra is minden munkanap 08 és 10 óra között a 06-77/551-511, vagy a 06-77/551-524, illetve a 06-77/551-525 telefonszámon jelezhetik az ellátási igényüket.

Az önkormányzat megszervezte, hogy helyben készüljenek egészségügyi arcmaszkok. A szükséges alapanyagokat felajánlásból tudják biztosítani, a maszkok varrása már el is kezdődött. – Első körben a „frontvonalban harcolók” igényeit szeretnénk kielégíteni, ezt követően a lakosság részére is tudunk ingyenesen biztosítani mosható, fertőtleníthető szájmaszkokat – közölte a polgármester, aki ismételten arra kért mindenki, aki csak teheti, maradjon otthon.

koronavírus (Bács-Kiskun megye)

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik