Nyitva marad a halasi piac, de szigorítanak az árusítás feltételein

Hétfőn egyeztetett a halasi polgármester a piac üzemeltetőjével, a további árusítás feltételeiről. Két fontos cél volt: a veszélyhelyzetre való tekintettel a fertőzésveszély csökkentése, valamint a helyi termelők érdekeinek védelme – tájékoztatott hétfő délutáni sajtóközleményében Fülöp Róbert.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A polgármester és a piac üzemeltetője megállapodtak abban, hogy szerdától a piaci árusok számára kötelezővé teszik az arcmaszk és a kesztyű használatát a piac területén. A piac kereteit figyelembe véve, az árusokat arra kérik, hogy a termékek pakolását és a pénzkezelést külön személy végezze.

A lehető legnagyobb távolságot kell az árusok között kialakítani, valamint a piac nyitva tartása alatt végig hangosbemondón kell a vásárlókat tájékoztatni a veszélyhelyzetben szükséges magatartási normákról. A szabályok betartását megerősített szolgálattal a közterület-felügyelők fogják ellenőrizni a piacon.

Fülöp Róbert beszámolt arról is, hogy az időskorúakat, a külterületeken élőket a posta segítségével kézbesített szórólapokon tájékoztatják a koronavírussal kapcsolatos aktuális tudnivalókról. Közölte: az elmúlt 24 órában nem rendelték el újabb személyek számára a hatósági házi karantént Kiskunhalason. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban továbbra is egy diagnosztizált, koronavírussal fertőzött beteget ápolnak, akinek állapota változatlanul stabil.

Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában