városi operatív törzs

2020.03.23. 20:53

Felmérik a szükségleteket a kecskeméti intézményekben

Hétfőn is összeült a kecskeméti operatív törzs, többek között arról döntött, hogy fel kell mérni, az egészségügyi, szociális intézményeknél, iskoláknál, oviknál, bölcsiknél milyen igény van védőfelszerelésekre az elkövetkező három hónapban. 

Hraskó István

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester tájékoztatása szerint a kecskeméti operatív törzs hétfői ülésén a következőkről esett szó:

– Kérik, hogy az egészségügyi, szociális, köznevelési és bölcsődei ellátást végző intézmények, valamint a Gondoskodó Szolgálat vonatkozásában készüljön újabb, az elkövetkező három hónapra vonatkozó felmérés a védőfelszerelések (szemüveg, maszk, védőruha, gumikesztyű), valamint az UV és ózongenerátorok iránti igényekről.

– A kizárólagos és többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok körében felmérik a felszabaduló és felszabadítható gépjárműveket és gépkocsivezetőket. Elsősorban elektromos autókra lenne szükség, amelyeket a Gondoskodó Szolgálat tudna használni a segítségnyújtása során.

– Az állami fenntartású iskolák, az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődei ellátást végző intézmények körében újabb igényfelmérés készül a gyermekétkeztetésre vonatkozóan.

– Az operatív törzs úgy döntött, hogy az idősellátás keretében a Gondoskodó Szolgálat igény alapján biztosítson napi egyszeri meleg étel kiszállítást a 65 éven felüliek számára. Az operatív törzs kéri a közétkeztetésben résztvevő szolgáltatókat, hogy készüljenek fel erre a feladatra. A meleg étel kiszállítási ára a szociális étkeztetés díjával megegyezően 600 forint/ebéd.

– A Kecskeméten működő polgárőr egyesületek készüljenek fel a lakosság hangosbemondó útján történő tájékoztatására arról, hogy maradjanak otthon.

– Kérik, hogy a Gondoskodó Szolgálat nyújtson segítséget az egészségügyben dolgozó orvosok, ápolók és szakdolgozók részére a napi bevásárláshoz, az igényeket mérjék fel. A szolgáltatásért történő fizetés utólagosan is történhet átutalással.

– Kérik, hogy a jelenlegi buszmenetrendet vizsgálják felül, szükség esetén legyen járat-és kapacitásbővítés (nagyobb buszok biztosítása).

– Az önkormányzat nyugdíjasházaiban élő időseknek legyen ingyen internet, a Wifi routerek kihelyezéséről a Kik-For Kft. gondoskodjon.

– Javasolják azoknak a Kecskeméten élő időseknek, akik nem rendelkeznek internet elérhetőséggel és szeretnének ilyen szolgáltatást igénybe venni, hogy vegyék fel a kapcsolatot a telefon előfizetésük szerinti szolgáltatóval a telefononos ügyfélszolgálaton keresztül, mert történtek ingyenes felajánlások etekintetben.

– Kérik, hogy az idősek fizikai állapotának karbantartását segítendő a Kecskeméti Televízió műsorában legyen tévétorna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában