DJ Pénzes egy időre búcsút int a zenének, helyette maszkokat gyárt

Kecskeméten DJ Pénzes profilt váltott: a szórakoztatás helyett védelmet nyújt. Feleségével rohamtempóban gyártják a maszkokat.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

Ezekben a napokban a vírusjárvány következtében sokan veszítik el állásukat, veszélybe kerül a megélhetésük. DJ Pénzes, azaz Pénzes János is így járt. Kecskeméten és környékén évtizedek óta keresett disc jockey, és most egyik napról a másikra munka nélkül maradt. Nem esett letargiába, azonnal profilt váltott. – Sokakhoz hasonlóan, egyik pillanatban még volt jól menő vállalkozásom, ami bár megmaradt, csak éppen kereslet nincs rá – mesélte. – Reálisan egy éven belül tuti nem lesz igény bulikra, egyrészt nem is lehet tartani jó darabig, másrészt utána se biztos, hogy az emberek bulizni szeretnének majd tömegesen. Feleségemmel, Klárikával leültünk megbeszélni, hogy akkor hogyan tovább. Adott volt az ő rövidáru üzlete, és a varró tudása. Az az ötletünk támadt, hogy maszkra most mindenkinek szüksége van, így azonnal neki láttunk a varrásnak – tette hozzá.

Klárika azonnal beszerezte a 100 százalékos, különböző mintájú pamut anyagokat. Van köztük egyszínű, színes, és vidám figurás. – A mintásak a legkeresettebbek, ami érthető is. A vidám figurák jobb kedvre derítik az embert, amennyire lehet ebben az időszakban. A gyerekekkel is könnyebb elfogadtatni a szájmaszk viseletét, ha kedvére való a minta. Szeretik például a kalózosat, a szívecskéset, a terepmintásat, a dinósat és nyuszisat.

– Évekkel ezelőtt vásároltunk három varrógépet, melyek most nagyon jól jöttek. Nagyon sok megrendelést kaptunk, több stratégiai és nagy dolgozói létszámú cég megrendeléseinek teszünk eleget, rövid határidővel. Klárika már nem is bírta tempóval, így négy varrónőt még felvettünk. Így már nemcsak védelmet nyújtunk az embereknek, hanem négy családnak megélhetést is – jegyezte meg DJ. Pénzes.

Pénzes János és felesége, Klárika
Fotó: Bús Csaba

Pénzeséknél napok óta készülnek a maszkok. Míg a hölgyek varrnak, DJ Pénzes menedzsel, veszi fel a rendeléseket, köti az üzleteket és természetesen házhoz szállítja a maszkokat. Mindezek mellett a szabás is az ő feladata. Miután ő kiszabta az anyagot, a varrónők 10 perc alatt varrnak meg egy maszkot. Így naponta mintegy száz maszk készül Pénzesék gyors varrodájában. A rendeléseket telefonon és a közösségi oldalán is fogadja.

DJ Pénzes az elmúlt évtizedekben gyakran jótékonykodott. E segítőkészsége most a nehéz napokon sem hagyta el. Kedvenc boltjuknak, a máriavárosi Spar dolgozóinak húsz darab maszkot ajánlottak fel, ugyanis se a pénztárosoknak, se a pultban álló kollegáknak nem volt. – Egyrészt örülünk, hogy ilyen hirtelen egy teljesen új vállalkozást indíthattunk be, biztosítva ezzel saját megélhetésünket. Másrészt, tudom, hogy sokaknak nyújtunk segítséget a maszkokkal, mert ez az a termék, amely hiánycikk és sokaknak szüksége van rá. A vidám mintákkal pedig azt is üzenjük: van remény, túléljük, csak fogjunk össze! – mondta végül DJ Pénzes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában