Kecskemét / galériával

2020.02.15. 08:12

Pataki Ági életében meghatározó a Fabulon és az Üvegtigris

Modellkarrierjéről, filmes munkájáról és mindennapjairól mesélt Pataki Ági ex-manöken, a „Fabulon arca”, filmproducer pénteken a kecskeméti Wojtyla Barátság Központban a népkonyhára járó szegényeknek. A beszélgetőtársa Borzák Tibor újságíró volt.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

Pataki Ágit a hazai közönség a hetvenes években a Fabulon termékcsalád arcaként ismert meg. A beszélgetés során a most 68 éves ex-manöken szívesen elevenítette fel modellpályája kezdetét.

– A véletlennek köszönhető, hogy manöken lettem. Semmilyen adottságom nem volt hozzá, elég alacsony vagyok. Kislányként sosem vágytam arra, hogy királylány, modell vagy színésznő legyek. 18 évesen német-spanyol tolmácsként egy chilei magasrangú delegáció női tagjait kellett kísérgetnem, programokat szervezni számukra. Elvittem őket a Rotschild Szalonba, mely akkor a szocializmusban egy kapitalista kis szigetnek számított. Nagyon drága, exkluzív ruhákat árultak, elsősorban külföldieknek. A szalon vezetője, Klára megkért, hogy én is lépjek fel a divatbemutatójukon. Ezzel kezdődött minden – elevenítette fel emlékeit.

Pataki Ági majd két évtizeden át volt a Fabulon kozmetikai termékcsalád reklámarca.

– Egy újabb véletlen hozta, hogy a Fabulon arca lettem. Az iparművészeti főiskolára járó diáklány rólam készített egy portrésorozatot a vizsgakiállításra, ott figyelt fel rám a Fabulon reklámfőnöke – árulta el az ex-manöken.

Pataki Ági közel 40 éves koráig modellkedett, ami ma már elképzelhetetlen, utána azonban filmes szakmára váltott. Producer lett.

– Ez is a véletlennek köszönhető. Férjem filmproducer, akit megkeresett Rudolf Péter színművész az Üvegtigris forgatókönyvével. Abban az időben nem volt állami támogatás a filmhez, így nekünk kellett összeszedni rá a pénzt. A férjem és Rudolf Péter, aki ezzel a filmmel debütált első rendezőként, bennem, azaz ismertségemben bíztak. Össze is jött! – mesélte tovább karrierjének állomásait Pataki Ági.

Az elmúlt években számos filmben dolgozott, férjével közös produceri cégük van. Szeretik az első rendezős filmeket, a közelmúltban az Egy nap című filmmel Cannes-i Filmfesztiválig jutottak, díjat is nyert a film, ami a szakmában komoly rang. Végül Pataki Ági elmondta, még nem tudni lesz-e Üvegtigris 4, de beszélnek róla.

Több évtized kihagyás után tavaly újra óriás plakáton láthatták a fővárosiak Pataki Ágit.

– Megkeresett a Helia-D, mely egykoron a Fabulon nagy konkurenciája volt, hogy az idősebb korosztálynak az 50+-soknak ajánlott arckrémét reklámozzam. Nem akartam elvállalni, majd mégis elfogadtam a felkérést. 68 évesen újra kamera elé álltam – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában