Kiskunhalas

2020.02.03. 20:00

A medvenappal a nehéz sorsú óvodásokat támogatják

Negyedik alkalommal szervezett a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete és a Szilády Áron Református Gimnázium a medvék téli álmának végén gyermekek részére Jótékonysági medvenapot. Hétfő délelőtt a Kiskunhalasi Napsugár Óvodák Magyar Utcai Óvodájának hátrányos helyzetű gyerekeit ajándékozták meg.

Mester-Horváth Nikolett

A medvenap az adakozásról, az összefogásról és nem utolsó sorban az újrahasznosításról szól. Mongyi Marianna, a Zöld-híd Egyesület elnöke elmondta, amikor négy évvel ezelőtt útjára indították ezt a kezdeményezést szerették volna arra ösztönözni a közösségeket, hogy ne csak karácsonykor adományozzanak.

– A plüssmacik a gyerekek nagy kedvencei, ezért arra gondoltuk, a február 2-án, barlangjából előbújó barnamedve történetéhez kapcsoljuk a rászoruló óvodásoknak szervezett gyűjtésünket. Ez az összefogás azt is megmutatja, ha a megunt vagy már nem használt holmikat a szemétbe dobás helyett elajándékozzuk, akkor nagy örömöt okozhatunk vele a nehéz sorsú kicsiknek, miközben a környezetünket óvjuk a tárgyak újrahasznosításával – mondta Mongyi Marianna.

A Szilády Áron Református Gimnázium diákja adták át a halasi iskolák, civil egyesületek, vállalkozók, valamint magánszemélyek adományait az óvodásoknak. A gyerekek egyebek mellett kifestőket, színes ceruzákat, plüssállatokat, könyveket, fejlesztőjátékokat, ruhákat és tartós élelmiszereket is kaptak. Az ovisok medvés mondókákkal és dalokkal köszönték meg az ajándékokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában