KALOCSA

2020.01.27. 14:00

Nem elég a pénz a beruházásra

Bár jó ideje rendelkezik a város elnyert tenderrel az új óvoda megépítésére, a létesítményről továbbra is csak feltételes módban lehet beszélni.

Gulyás Sándor

Az Ifjúsági Ház udvarán épülne meg az új óvoda

Forrás: Petőfi Népe

A projekt korábban azért akadt el, mert a 2017-es pályázatban olyan költségekkel számoltak, amelyek azóta minimum kétszeresükre emelkedtek. A 150 fős intézmény végül 75 fősre zsugorodott a tervezőasztalon, és a tovább emelkedő árak miatt már erre sem elegendő a rendelkezésre álló négyszázmillió forint.

Az Ifjúsági Ház udvarán épülne meg az új óvoda
Fotó: Petőfi Népe

– Az önkormányzat feltételesen tudta lezárni a közbeszerzést. A megvalósítás fázisába léphetnénk, de a beérkezett ajánlatok meghaladják a pályázat keretében rendelkezésére álló erőforrásokat – magyarázta Boromisza Viktor. A Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetője megerősítette: Kalocsa vezetése benyújtott egy bruttó 140 millió forintos többlettámogatási igényt a Pénzügyminisztérium illetékes államtitkársága felé. Amennyiben pozitívan bírálják el a kérelmet, a város megkötheti a kiviteli szerződést.

Az osztályvezető abban bízik, hogy ez a procedúra pár hónap alatt lezajlik, majd a legoptimálisabb esetben a tavasz folyamán, szélsőséges esetben a nyár végén elkezdődhetnek a munkálatok. Az építkezést 14 hónap alatt kell befejezni, így 2021 őszére-végére készülhet el az új óvoda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában