DUNASZENTBENEDEK

2020.01.10. 14:31

Négy település lakosait látja el az új rendelő

A várhatóan négy községet ellátó fogorvosi rendelő és a hozzá tartozó szolgálati lakás kialakítását tavaly ősszel végezték el.

Gábor János

Az egykori dunaszentbenedeki TSZ-székházat alakították fogorvosi rendelővé 80 millió forintból

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

A várhatóan négy községet ellátó fogorvosi rendelő és a hozzá tartozó szolgálati lakás kialakítását tavaly ősszel végezték el Dunaszentbenedeken. A korábbi héjazat- és nyílászárócserét, valamint a belső felújítást követően rövidesen napelemek kerülnek a tetőre, illetve elektromos kazánok az épületbe, hogy leszorítsák az üzemeltetés költségeit. A felújítással párhuzamosan fogorvost is találniuk kellett, ami nem volt egyszerű feladat, de végül sikerrel jártak. Az új doktor Dunaszentbenedek, Ordas, Uszód és Géderlak betegeit fogadja majd.

– Találtunk egy fogorvost, aki a négy települést fogja ellátni, a mi gesztorságunkkal. A rendelőnél kialakítottunk egy szolgálati lakást is, arra az esetre, ha erre szüksége lenne – vázolta Vargyas Mihály polgármester. – Nagyon fontos, hogy legyen ilyen ellátás, és most végre megkapják az itt élők – summázta, arra utalva, hogy korábban körülbelül öt évig nem volt ilyen jellegű egészségügyi ellátás a településen.

A községvezető kifejtette: a nagy értékű beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből valósították meg, Dunaszentbenedek Kossuth Lajos utca 66. szám alatti, egykori TSZ-székházában, amelynek évtizedeken át nem volt semmilyen funkciója, így örülnek a hasznosításának, annak pedig különösen, hogy „egy nagyon korszerű” fogorvosi rendelő működhet benne a továbbiakban. A fent írt napelemek és az elektromos kazán beépítésére szintén elnyert pályázatuk van, de ennek kivitelezése csak későbbre várható.

Az egykori dunaszentbenedeki TSZ-székházat alakították fogorvosi rendelővé 80 millió forintból
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

Vargyas Mihály elárulta: a TB-alapú fogászati ellátás feltételeit egy összességében 80 millió forintos TOP-beruházással sikerült megteremteni, és abban bíznak, hogy rövidesen a hét öt napján folyhat benne a munka, mert most még csak pár alkalom nyitott ki, hetente. A megújult fogorvosi rendelő mintegy 3000–3200 embert szolgál majd ki a négy településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában