Kalocsa

2019.12.27. 12:37

Több száz ajándékot adtak át a kék lovagok

A kalocsai után már a dunaszentgyörgyi régióban is aktív Blue Knights LE MC Hungary III motorosklub ősszel gyermekkerékpárokat és rollereket szervizelt, később rászoruló családokat segítő cipősdoboz-gyűjtést és mentőalapítványt támogató jótékonysági árverést is szervezett.

Gábor János

Eperjesi György átadja a 350 ajándékcsomag egyikét

Forrás: Petőfi Népe

A zömmel rendvédelmi szervek dolgozóiból verbuválódott csapat az első két akciót lezárta, míg az utóbbit korlátlan ideig meghosszabbította, mivel annyi tárgy került kalapács alá, amennyit néhány hét alatt képtelenség értékesíteni. – A régióban lévő óvodák növendékeinek kerékpárjait és rollerjeit októberben kezdtük el összegyűjteni és felújítani. Mostanra végeztünk: a kis tulajdonosok Szakmáron, Kalocsán és Dunaszentgyörgyön is visszakapták a járműveiket – számolt be kérésünkre Eperjesi György, a nemzetközi klub kalocsai (és mára egyetlen magyar) csoportjának elnöke.

A helyi kék lovagok minden évben más-más községi és kalocsai óvodát keresnek fel azzal a szándékkal, hogy szervizeljék a gyerekek közlekedési eszközeit. – Ilyenkor alapgenerált, főleg csapágyjavítást, fékfelújítást végzünk, de előfordul, hogy lefestjük, fényezzük is őket. Megközelítőleg 50 járművet újítottunk fel, a Duna két oldalán. Nagyon reméljük, hogy a gyerekek sokáig fogják szeretni a bicikliket és rollereket, amikor újra beköszönt a jó idő – summázta. Hozzátette: a javításokat a technikai és műszaki ismeretekkel rendelkező tagjaik végzik, a szükséges alkatrészek megvásárlásához pedig külön gyűjtést indítanak a csapat motorosai között.

Szintén nagy, sőt, minden eddiginél nagyobb siker lett a cipősdoboz-akció, mondta Eperjesi, külön köszönve a segítséget a kalocsai városlakóknak, akiknek szerinte „hatalmas szívük van”. A tavalyi 150 után idén már 350 cipősdobozt tudtak eljuttatni a régió rászoruló családjainak. A kiszállítás öt napig tartott, fűzte hozzá, megjegyezve, hogy mindenhol „hatalmas hálával” fogadták a csomagokat. A kedvezményezetteket a Családsegítő Szolgálat és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat munkatársai, valamint a környék papjai, iskolavezetői, iskolatitkárai ajánlották, de jelentkeztek javaslattal magánsze­mélyek is.

Eperjesi György átadja a 350 ajándékcsomag egyikét
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában