galériával

2019.12.05. 18:15

Megújult a bácsalmási körzeti iskola

Csütörtök délután betlehemi műsorral egybekötött helyszíni bejárást tartottak a Bácsalmási Körzeti Általános Iskolában.

Juhász Jenő

A rendezvényen jelen volt Hajnal Gabriella, a Klebelsberg központ elnöke, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerület igazgatója, a beruházásban résztvevő szakemberek és jó néhány vendég.

Pálmai Zoltán intézményvezető tájékoztatást adott az intézmény mindkét épületének: a Szent János utcai (alsó tagozat) és a Rákóczi utcai (felső tagozat) korszerűsítéséről és átalakításáról. A kivitelezési munkálatok 2019. tavaszán indultak.

A beruházás keretében megújult a Szent János utcai épület elektromos hálózata, fűtési rendszere, megszépültek a burkolatok és a belső nyílászárók, felújításra kerültek a tantermek és a tornaterem is. A Rákóczi utcai épületben új művészeti és természettudományi szaktantermek, valamint könyvtár került kialakításra. Megvalósult az osztálytermek és a folyosók festése, burkolatfelújítása, az akadálymentes bejárat és mosdó kialakítása. Épült egy 460 négyzetméter alapterületű tornaterem, az iskolaudvaron található aszfalt burkolatú sportpálya pedig rekortán borítást kapott. A két intézményben összesen több mint 4000 négyzetméter alapterületet érintő bővítés, felújítás és fejlesztés zajlott le, ami nagyban hozzájárulhat az oktatási minőség javításához, az oktatási egyenlőtlenségek mérsékléséhez és a túlzsúfoltság csökkentéséhez. A projekt keretében az eszközök beszerzése most indult el, új bútorokat és sporteszközöket fognak majd vásárolni.

A rendezvény hozzászólói köszönetüket fejezték ki azoknak, akik nagyban hozzájárultak a gyors és hatékony beruházás megvalósításához. Örömmel mondták el, hogy országos viszonylatban szinte Bácsalmáson fejeződött be elsőként ez a típusú pályázat.

Az intézmény általános iskolás diákjai műsorral kedveskedtek a résztvevőknek, ami már egy kicsit az ünnepre való hangolódást is jelentette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában