Kecskemét

2019.12.10. 17:30

Januártól indul a toborzás a GAMF-on

A Magyar Honvédségnek szüksége van jól képzett szakemberekre, ezért számítanak a műszaki területen végzett, idegen nyelveket ismerő egyetemistákra is – hangzott el kedden a Neumann János Egyetem GAMF Karán, ahol hamarosan megnyílik a toborzóiroda.

Hraskó István

Fotó: Hraskó István

Kecskemétre, egész pontosan a GAMF Karra érkezett az a vándorkiállítás, amely NATO megalapításának hetvenedik és Magyarországnak a szövetségbe való belépésének huszadik évfordulója alkalmából járja az országot. Az ünnepélyes megnyitót kedden délelőtt tartották, a tablók december 17-ig láthatóak az aulában.

Még májusban fűzte szorosabbra kapcsolatát egy hivatalos megállapodással a Neumann János Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium: ennek keretében januárban honvédségi toborzó iroda nyílik a GAMF-on (a dékáni hivatalban), és az egyetem meghirdette a honvédelmi alapismeretek kurzust, mint szabadon választható tárgyat. A mostani tárlat is az együttműködés része.

– Egyetemünk kitart amellett, hogy a Honvédelmi Minisztériummal összefogásban, egymás munkáját kiegészítve, erősítve olyan fiatal szakembereket neveljünk, akik kiváló elméleti és gyakorlati szaktudásuk mellett történelmünket ismerve és tisztelve elkötelezettek hazánk iránt – mondta beszédében Finta Zita kancellár. Hangsúlyozta: az együttműködés egyik kiemelt célja a hallgatói létszám növelése és a képzés színvonalának emelése; az intézmény főként az önkéntes területvédelmi tartalékosok toborzásában tud segíteni a honvédségnek. A kancellár azt is fontos közös feladatként ismertette, hogy a lediplomázott fiatalok itthon kamatoztassák tudásukat.

Dr. Nagy Tamás alezredes, a HM Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály felsőoktatási kapcsolattartója pedig arról beszélt, hogy a honvédségnek óriási szüksége van képzett szakemberekre, akik tudják kezelni a korszerű eszközöket és képesek nemzetközi környezetben kommunikálni, dolgozni. Kijelentette: lehet, hogy fizetésben a honvédség sok céggel nem tudja felvenni a versenyt, de tisztes megélhetést és változatos munkakört biztosítanak. „Úgyhogy a fiatalok gondolkozzanak el, van-e kedvük kis kalandot vállalni” – dobta fel a labdát az alezredes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában