galériával

2019.12.10. 13:34

Gyertyagyújtás és könnyűzenei programok várták az érdeklődőket Halason

Számtalan érdekes programmal várják a halasiakat az Advent időszakában a város főterén, ahol az egyházi gyertyagyújtások mellett könnyűzenei koncertek, ajándékvásár, meleg tea és forralt bor is kapható.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Az elmúlt szombaton előbb a halasi Lyra Együttes szórakoztatta a térre ki látogatókat, majd a Bojtorján Együttes koncertje következett, amikorra jócskán megtelt a tér. Vasárnap este a helyi baptista gyülekezet adott ünnepi műsort a zenepavilonnál, majd Friebert Tibor baptista lelkipásztor meggyújtotta az adventi koszorún a második gyertyát.

A színpadon Fedor Kyra és zenekara lépett fel, köztük az együttes halasi dobosa, Kis Dávid. Az esti fő műsoridőben Zalatnay Sarolta, „Cini” énekelt többek között a „Hosszú forró nyárról” a fagyponthoz közeli ködös időben. Az hatvanas-hetvenes évek ismert slágereire az idősebb és középkorosztály mellett a fiatalok is csápoltak a színpad előtt.

Hét közben a helyi iskolák diákjai, valamint a különböző szociális intézmények lakói adnak műsort kora esténként a zenepavilonban, pénteken Hevesi Tamás is fellép többek között, vasárnap az evangélikus egyház gyülekezet ad műsort és gyújtják majd meg a harmadik gyertyát. Advent negyedik vasárnapján a római katolikus egyház működik közre a negyedik gyertya meggyújtásakor, valamint a halasi izraelita közösség tagjai ugyanitt meggyújtják a hanuka gyertyát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában