galériával

2019.12.10. 16:48

Digitális alkotóműhelyt adtak át Kalocsán

A hozzáférhető legmodernebb oktatóeszközökkel, uniós forrásból, összesen közel 14,2 millió forintból szerelte fel frissen létrehozott Digitális Közösségi Alkotóműhelyét (DKA) a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma.

Gábor János

A DKA-t Virág Tibor, a Bajai Szakképzési Centrum (BSZC) kancellárja, Valterné Pataki Gabriella, a BSZC főigazgatója és Menner Ákos, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Szakképzési és Felnőttképzési Fejlesztési Főosztályvezetője adta át kedden. Ez egy olyan speciális oktatási tér, amelyben projekt alapú oktatás, saját motivációból eredő kísérletezés, nem ipari, hanem egyedi, gyors prototipizálás és oktatás zajlik. Egyben nyitott közösségi tér is, amelyben a következő alkotótechnológiák mindegyikének szükséges jelen lennie, egymással kombinálható módon: elektronika, 3D nyomtatás, robotépítés, lézervágás, CNC megmunkálás, varrás, famegmunkálás, fémmegmunkálás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában