Kiskunmajsa

2019.12.02. 14:00

A megye borturizmusa is szép jövő előtt áll

A megye turizmusa az országos átlag fölött teljesít, és a turisztikai célterületek még összehangoltabb működtetésével, további fejlesztésekkel és marketinggel még tovább fejleszthető az ágazat. Többi között ezekről is szó esett a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat turisztikai konferenciáján, amit a majsai Jonathermál Zrt. konferenciatermében tartottak pénteken.

Tapodi Kálmán

A résztvevők arról is hallhattak: a turisztikában csak hálózatokban szabad gondolkozni

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

Rideg László, a megyei önkormányzat elnöke kiemelte: a megye rengeteget lépett előre a turizmus területén. Komoly elismerés volt az is, hogy az Utazás 2019 kiállítás díszvendége Bács-Kiskun megye és Kecskemét voltak. A megye standján harmincegy település mutatkozott be. Mint az elnök hangsúlyozta: a jövőben is erősíteni szeretnék a megye vonzerejét, aminek alapja az összehangolt együttműködés az ágazat szereplői között.

Csáki Béla, a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. leköszönő ügyvezetője – aki a jövőben a Csongrád megyei közgyűlés alelnöke lesz – beszámolt azokról a befejezett és tervezett fejlesztésekről is, amik vonzóbbá tehetik a két folyó közét a turisták számára. Mint elhangzott, tervezik a megyei kerékpárút-hálózat fejlesztését is. A szakember úgy vélekedett: a történelmi emlékhelyek – például a szanki Kiskun Emlékhely, a bugaci aranymonostor – mellett fontos szerepet tölthetnek be a turisztikai látogatóközpontok, így a hajósi Cabernet, ami motorja lehet a térség idegenforgalmának. Az előadó kiemelte: a megye borturizmusa nagyon szép jövő előtt áll.

A résztvevők arról is hallhattak: a turisztikában csak hálózatokban szabad gondolkozni
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

– Nem vagyunk egymásnak konkurenciái, és az egymást segítő turisztikai attrakciókban rejlő erőt kell kihasználni – mondta Patkós Zsolt, Kiskunmajsa polgármestere, aki bejelentette, hogy kistérségi összefogással, a magyar kormány segítségével szeretnék megvásárolni és fejleszteni a magánkézben lévő majsai gyógyfürdőt.

A résztvevők másutt már sikeresen működő turistabarát fejlesztésekről, turisztikai kártyákról és az egészségturizmusban rejlő számtalan lehetőségről is hallhattak. Megismerhették az északolasz Grado példáját is, ahol olasz–magyar együttműködéssel, helyi családok bevonásával zajlik egy jól teljesítő mintaprojekt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában