Kocsér

2019.11.13. 10:51

Jövő évtől megoldódik az orvoshiány Kocséron

Mintegy 186 millió forint pályázati támogatást nyert a kocséri önkormányzat orvosi szolgálati lakás építésére a Magyar Falu Program keretében.

Koós Kata

Kocsér polgármestere, Hriagyel Csaba

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Hriagyel Csaba polgármester elmondta: Kocsér immár azon szerencsés kistelepülések közé tartozik, ahol nem okoz gondot az orvoshiány.

– Évek óta van saját fogorvosunk. Hat évvel ezelőtt azonban meghalt a körzeti orvosunk, aki évtizedeken keresztül tevékenykedett a faluban. Azóta volt két próbálkozásunk a pozíció betöltésére, de sajnos mindkettő kudarcba fulladt. Az elmúlt két évben mind a fogorvosi, mind a körzeti orvosi rendelőnk teljes körű felújításon esett át, és nagy örömünkre a közelmúltban sikerült dr. Soós Annamária doktornővel szerződést kötnünk, aki jövő év elején kezd nálunk háziorvosként – fejtette ki Hriagyel Csaba, majd hozzátette: a Makovecz-stílusú orvosi, szolgálati lakás építési munkálatai jövő tavasszal kezdődnek majd.

A polgármester elmondta továbbá: a háziorvosi lakhely mellett a közeljövőben önkormányzati ingatlanok átalakításával és felújításával a településvezetés Kocsér leendő pedagógusai számára is lakhatási lehetőséget szándékozik biztosítani.

– Három éven belül négy-öt pedagógusunk megy nyugdíjba, mely komoly gondot jelent majd Kocséron. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy az önkormányzati ingatlanokat szolgálati lakássá alakítjuk a leendő tanítóknak. A fiatal pedagógusok számára ugyanis tapasztalataim szerint az egyik fő vonzerő, ha biztosított a szolgálati lakás – fejtette ki a polgármester, majd hozzátette: az előrelátás felettébb indokolt Kocsér esetében, ugyanis évek óta folyamatosan nő a település népessége.

Kocsér polgármestere, Hriagyel Csaba
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

– Néhány évvel ezelőtt körülbelül hatvan eladó ház volt Kocséron. Most szerintem egy sincs. Sok fiatal költözött a településre, legtöbben közülük Kecskeméten dolgoznak. Több mint hetven óvodásunk van – mondta, majd hozzátette: a növekvő gyermeklétszám miatt jelenleg egy pályázat előkészítése zajlik egy hét gyermek befogadására alkalmas, minibölcsőde építésére vonatkozóan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában