Lajosmizse

2019.11.08. 09:46

Hosszas vita után sikerült megegyezni

Nyílt ülés keretében egy órán keresztül vitáztak, a szünetben zárt ajtók mögött további közel egy órán át tárgyaltak a lajosmizsei önkormányzat fideszes és gazdakörös képviselői a szervezeti és működési szabályzatról szóló önkormányzati rendelet módosításáról a csütörtöki rendkívüli képviselő-testületi ülés során.

Koós Kata

A nézeteltérés a felállítandó bizottságok számát illetően adódott, a probléma pedig abból, hogy a képviselő-testületben a fideszes és gazdakörös képviselők hat-hat fővel egyenlő arányban vannak jelen. Az előterjesztésben javasolt két kötelező bizottság felállítása mellett a Lajosmizsei Gazdakör képviselői ragaszkodtak egy harmadik, mezőgazdasági bizottság felállításához is.

A tét az önkormányzat működőképessége volt. Hosszas tanácskozás után megszületett a kompromisszum. Belusz László fideszes elnökkel, valamint további két-két fideszes és gazdakörös taggal felállt az önkormányzati bizottság, Sebők Márta gazdakörös elnökkel, továbbá három-három fideszes és gazdakörös taggal pedig a pénzügyi ellenőrző és mezőgazdasági bizottság. Határozatot hoztak egy mezőgazdasági, környezetvédelmi és településüzemelési bizottság létrehozására vonatkozóan, melynek vezetését a tervek szerint társelnökök látják majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában