galériával

2019.11.10. 20:00

Éles pengeváltások mellett alakult meg a nagykőrösi képviselő-testület

Vasárnap délután alakult meg a képviselő-testület Nagykőrösön. Dr. Czira Szabolcs polgármester programismertető beszédében keményen bírálta az ellenzéket, majd az ünnepség után a díszteremben is volt pár szócsata.

Hraskó István

Zsúfolásig megtelt vasárnap délután 2 órára az Arany János Kulturális Központ színházterme, itt vette kezdetét a képviselő-testület alakuló ülése. Mint ismert, a városban mind a nyolc egyéni kerületben a Fidesz-KDNP jelöltje nyert, polgármesternek immár ötödik alkalommal dr. Czira Szabolcsot választották meg, kompenzációs listáról pedig bejutott a Jobb Nagykőrösért három indulója.

A győztes képviselőket és a polgármestert Danóczi Levente, a helyi választási bizottság elnöke szólította fel a színpadra az eskütételre, munkájukat Szabó Gábor református lelkészelnök és Hernádi László katolikus esperes-plébános szentelte és áldotta meg.

Dr. Czira Szabolcs polgármester beszédében keményében bírálta az ellenzék előző ciklus és a kampány alatti tevékenységét is.

Kijelentette: a választáson „a szeretet győzött a gyűlölet felett”. Ezután a díszteremben folytatódott az ülés, itt Zágráb Nándor (Jobb Nagykőrösért) gyűlöletbeszédnek nevezte a polgármester szavait, amit Czira Szabolcs visszautasított. Zágráb Nándor ellenezte Nagy Balázs alpolgármesterré való kinevezését, de ezt is megszavazta a Fidesz-KDNP-s városvezető koalíció. A Jobb Nagykőrösért nem kapott bizottsági elnöki pozíciót, noha többször jelezték, hogy a pénzügyi bizottság elnökét szokásjog szerint az ellenzék szokta adni.

A képviselő-testület tagjai:

Dr. Czira Szabolcs polgármester, Illés Sándor, Kovács Sándor, dr. Körtvélyesi Attila, Molnár Dezső, Nagy Balázs, Sebestyénné Angyal Zsuzsanna, Sohajda Márk, Szabóné Irházi Zsuzsanna (Fidesz-KDNP), Kökény Gábor, László Ferenc, Zágráb Nándor (Jobb Nagykőrösért).

Illetmények, költségtérítések:

Dr. Czira Szabolcs polgármester: 698 019 forint illetmény, 104 703 forint költségtérítés, korlátlan autó-és mobiltelefon használat

Dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester: 628 217 forint illetmény, 94 233 forint költségtérítés, korlátlan autó-és mobiltelefon használat

Nagy Balázs társadalmi megbízatású alpolgármester: 314 109 forint tiszteletdíj, 47 116 forint költségtérítés, korlátlan mobiltelefon-használat

Bizottságok:

Jogi, gazdasági és közbeszerzési bizottság (elnök: Sohajda Márk), emberi erőforrások bizottság (elnök: Szabóné Irházi Zsuzsanna), pénzügyi és városüzemeltetési bizottság (elnök: Molnár Dezső).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában